Categorieën
Beauty Make-up

Catrice Infinite Matt foundation

Catrice heeft bij de vernieuwing van haar producten ook de foundation van een make-over voorzien. Op veler verzoek vind je vandaag een review van de Infinite Matt Foundation op By Sjanty!

Deze nieuwe foundation heet voluit Infinite Matt (up to 18h) Make Up die je gezicht zo’n 18 uur van een mooie matte en egale teint zou moeten voorzien en je huid tegelijkertijd hydrateert en zacht doet aanvoelen. Daarnaast is deze foundation evenals de Defining Duo Blushes en de Skin Finish Compact Powder olievrij en zou je huid dus niet vet moeten maken.

Het stevige matte glazen flesje met de zwarte dop ziet er heel hip en modern uit en je zou zo niet direct zeggen dat dit een foundation van een budgetmerk is. Ook leuk en handig is dat je door het flesje heen kunt kijken en zo makkelijk kunt zien hoeveel foundation er (nog) inzit.

Ik heb de 020 Honey Beige uitgetest, die op het eerste gezicht het meest bij de kleur van mijn huid in de buurt komt.
De  lichtste 010 Light Beige leek iets te licht en deze Honey Beige heeft net iets meer bruin in zich. Naast deze twee kleuren zijn er nog de 030 Apricot Beige, de 040 Bronze Beige en de 050 Sun Beige.

De zwarte dop zit heel stevig op het flesje waardoor het niet snel zal gebeuren dat hij er vanaf schiet en alles onder de foundation zit. Wanneer je de dop eraf haalt zie je dat de foundation een doseerpompje heeft, wat altijd wel zo prettig en hygiënisch werkt. Toen ik de foundation voor de eerste keer ging gebruiken moest ik eerst wel een keer of tien pompen voor er foundation uit kwam, maar ik weet niet of dat standaard bij alle flesjes het geval is.

Met één pompje krijg je een klein toefje foundation dat een licht honingbruin tintje heeft en de naam Honey Beige dus heel toepasselijk maakt. De foundation is best vloeibaar en smeert lekker makkelijk en soepel uit. Na aanbrengen voelt de foundation aangenaam en zacht aan op de huid en geeft gelukkig niet zo’n vervelend verstikkend plamuurgevoel. De foundation heeft een heel licht lekker zacht Zwitsal-achtig geurtje, mm!

De foundation geeft een mooie, matte dekking en maakt met één laagje de sproetjes op mijn huid al minder zichtbaar.

Zoals je ziet geeft de foundation een prima egale en matte dekking waar je niet snel een glimmend gezicht van zult krijgen. De belofte dat de foundation het 18 uur uithoudt maakt het niet helemaal waar, maar na een gemiddelde dag ziet hij er nog wel prima uit. Dat de producten van Catrice met de vernieuwing ook iets in prijs gestegen zijn zal sommigen al zijn opgevallen, deze foundation heb je voor € 5,99. Voor sommige zal dit op het randje budget/niet budget zijn, maar op zich is het niet heel veel voor een kwalitatief prima foundation die er ook nog ’s leuk uit ziet.

By Sjanty vindt dit product:

 De Catrice Infinite Matt Foundations zijn voor € 5,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

11 reacties op “Catrice Infinite Matt foundation”

Klinkt goed! Ik gebruik nu MAC, waar ik heel tevreden over ben, maar een goede budget vervanger is natuurlijk altijd welkom. Ga hem zeker eens proberen.

Hoi Lies,

Dan heb je denk ik de dop losgedraaid in plaats van eraf getrokken en dan krijg je inderdaad een soort kwastje te zien.
Je moet het ‘kwastje’ dan weer even goed stevig op het flesje terugdraaien en dan de dop eraf trekken, dan krijg je als het goed is een pompje te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.