Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Nieuw! Catrice 6 in 1 BB Allround Foundation – 010 Light Beige

Na mijn helaas ietwat teleurstellende ervaring met de Essence BB Cream rustte op de schouders van grote zus Catrice de zware taak het weer een beetje goed te maken. Als ik heel eerlijk ben vond ik de BB van Catrice er op het eerste gezicht sowieso al wat aantrekkelijker uitzien but hey, you can’t judge a book by his cover. Nou, ik heb je nu wel genoeg nieuwsgierig gemaakt denk ik, ik zou zeggen: op naar de review!

Huid couture, zo introduceert Catrice de nieuwe 6 in 1 BB Allround Foundation, die naar eigen zeggen een ideale combinatie van huidverzorging en make-up heeft. De Catrice BB crè…. eh foundation (tja, dat kan natuurlijk ook) belooft zes verschillende werkingen te hebben: het reguleren van de vochtbalans, het matteren van glimmende plekjes, het minder zichtbaar maken van poriën, het beschermen van de huid tegen UV licht met SPF30 én het laten stralen van huid dankzij lichtreflecterende pigmenten. Amen!

Met zoveel verschillende eigenschappen moet deze BB foundation haast wel een paar speciale ingrediënten hebben en dat is onder andere hydraterende amandelolie, dat de huid zacht en soepel houdt. Waar Essence keuze had uit drie (nogal aparte) kleuren heeft Catrice vier wat meer gangbare tinten: 010 Light Beige, 020 Rosy Beige, 030 Nude Beige en 040 Warm Beige.

Ik had het al even over de looks van de BB foundation, ik vind dat Catrice goed werk heeft afgeleverd. De tube van 30 ml is lekker strak, heeft een mooi natuurlijk kleurtje en leuke glanzende letters.

Dan de kleur van de BB foundation, ik neem eigenlijk altijd standaard maar gewoon de lichtste kleur (in dit geval 010 Light Beige) mee, dan zit ik meestal wel goed. Meestal ja, want met Europese BB Creams weet je ’t maar nooit…

Nou, dat ziet er op zich best goed uit, toch? 010 Light Beige heeft een redelijk licht naturel kleurtje met een beetje een grijsachtige ondertoon en lijkt zo op het eerste gezicht redelijk te matchen met mijn huidskleur.

En ja matchen doet de 010 Light Beige zeker, want kijk eens wat een mooi resultaat deze BB foundation geeft! Vlekjes en roodheid verdwijnen als sneeuw voor de zon en wat overblijft is een hele mooie egale en frisse huid. I’m impressed!

Naast dat deze BB foundation van Catrice veel beter matcht met mijn huid dan die van Essence vind ik de structuur ook veel fijner. De crème voelt heel luchtig en absoluut niet vet, lijkt echt een soort samen te smelten met mijn huid en geeft niet zo’n obvious vettige glans. Aanraderrrr!

De Catrice 6 in 1 BB Allround Foundation is voor € 5,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Wat denk je van deze BB foundation? Ga je ‘m proberen of sla je ‘m over?

40 reacties op “Nieuw! Catrice 6 in 1 BB Allround Foundation – 010 Light Beige”

Perfecte match voor jou! Ik ben een stuk lichter, dus Catrice heeft er niet echt goed aan gedaan om Infinite Matte in 01 weg te doen, want deze is nog stukken donkerder. 🙁 Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.