Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Nieuw! Essence All-in-one BB Cream in 01 Universe en 02 Natural

Ik had me eigenlijk ook wel van tevoren kunnen bedenken dat ik voorlopig nog niet klaar zou zijn met het testen van BB Creams, want het zat het er natuurlijk vroeg of laat wel aan te komen dat ook Catrice en Essence hun eigen BB wonder zouden fabriceren. Begrijp me niet verkeerd, ik ben er heel blij mee want hoe awesome zou het zijn als je gewoon bij Kruidvat voor een paar euro jouw perfecte BB Cream kan scoren! Zou de All-in-one BB Cream van Essence dit misschien zijn?

Ik denk dat het inmiddels wel algemeen bekend is wat een BB Cream doet, maar natuurlijk geeft ieder merk er altijd nog een beetje een eigen draai aan. Volgens Essence is de All-in-one BB Cream een lichtgetinte olie- en parfumvrije crème die kleine onzuiverheden verbergt zonder je poriën te verstoppen en zorgt voor een verzorgde, stralende en egale teint. En oja, ook niet geheel onbelangrijk: de toegevoegde SPF 30 beschermt je huid tegen UV-stralen.

Toen ik de drie verschillende kleuren 01 Universal, 02 Natural en 03 Medium op de persfoto’s zag dacht ik nog: nou, die zien er best oké uit, maar aiaiai dat bleek in real life toch wel even iets anders uit te pakken. Hoe Essence bij LICHTGETINTE crème komt snap ik eerlijk gezegd niet helemaal, want ik vind de 01 Universal en 02 Natural toch behoorlijk oempaloempa style……

Ik weet niet wat voor beeld Essence van de huid van de Nederlandse girls heeft, maar echt universal zou ik deze toch niet willen noemen. Zie het verschil met mijn huidskleur, woah!

De 02 Natural komt meer in de buurt, maar lijkt voor mij ook nog redelijk aan de donkere kant. Ik vraag me toch steeds meer en meer af waarom veel Europese BB Creams zulke donkere kleuren hebben, terwijl de originele in Azië juist lichter dan licht zijn. Het is nou ook weer niet zo dat we hier superdonkere huidskleuren hebben ofzo.

Hierboven zie je de 01 Universal van dichtbij op mijn huid, wat toch wel een aanzienlijk kleurverschil geeft. Zoals je ziet glimt de crème ook behoorlijk en ondanks dat hij door Essence olievrij wordt genoemd, vind ik ‘m toch wel vrij vettig en ‘zwaar’ aanvoelen.

De 02 Natural is een betere match, maar toch vind ik deze in real life ook nog best dik bovenop mijn huid liggen.

Nou, een beetje subtiel aangebracht is de 01 Universal nog best te doen, zie je wel? Ik vind de oranje kleur uit de verte in ieder geval best meevallen, alleen moet je niet al te dichtbij komen, haha…

Het gekke is dat ik de 02 Natural op de fullface foto bijna nog opvallender vind dan de 01 Universal, je ziet in ieder geval goed het verschil tussen beide foto’s.

Ja, zo alles bij elkaar vind ik deze BB Cream toch een beetje een twijfelgevalletje, zeker gezien de kleuren. Ook vind ik de structuur nogal zwaar en vettig en voelde het als een ware bevrijding toen ik ‘m van mijn huid poetste. Tja, da’s niet echt een heel goed teken, hè…?

De Essence BB Cream is voor € 3,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Heb jij deze BB Cream al geprobeerd? Wat vind je van het resultaat op mijn huid?

31 reacties op “Nieuw! Essence All-in-one BB Cream in 01 Universe en 02 Natural”

Ik vind de kleurassortimenten vaak ook zo raar, vooral omdat het niet eens om natuurlijke donkere kleuren gaat waar coloured girls iets aan zouden kunnen hebben (want helaas worden die al al te vaak vergeten door de makeupindustrie…) maar echt… oranje. Oempaloempa kleurtjes waar niemand iets aan zou moeten hebben! Jammer :/.

Pff…. Ik heb die 01 dus,gekocht bij avondlicht kan het nog net maar overdag zou ik hem in je kast laten liggeb. Ik raad het in ieder geval af deze te kopem 😉

Vandaag heb ik de 02, medium gekocht.
Ik heb een niet echt een hele lichte huid, dus nr 1 heb ik niet gepakt.
Deze vond ik trouwens op de verpakking al vrij oranje uitzien (t stickertje).
Er stonden ook proefjes, die kon je uitproberen op bv je hand.. maar goed je handen zijn meestal donkerder..
Moet hem nog gaan proberen, ben benieuwd!
Op de foto’s hierboven vind ik de medium wel natuurlijker dan de universal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.