CategorieΓ«n
Beauty

Aztec nails

De afgelopen tijd heb ik behoorlijk wat nagellakjes geswatched en hoewel ik mijn nagels goed verzorgd heb is het ze toch een beetje fataal geworden. Gisteren stonden drie van de vijf nagels van mijn linkerhand op punt van afbreken en heb ik ze gewoon maar lekker allemaal weer kort gevijld. Meestal vind ik wat kortere nagels niet zo heel geschikt voor nail art, maar omdat ik er vanmorgen een onweerstaanbare drang toe had ben ik toch lekker creabea aan de slag gegaan met als resultaat: Aztec nails!

Mijn vorige nail art creatie was in Missoni stijl en Aztec lijkt daar wel iets op, alleen heeft dit behalve alleen zigzag driehoekjes ook andere figuurtjes. Voor het maken van Aztec nails heb ik de volgende spulletjes gebruikt:

Rimmel 60 Seconds 835 Bright Back At You | Essence I Love Berlin Berlin Story Tip Painter | W7 Nail Polish 68 Sheer Peach | Kiko Nail Lacquer 340 | Barry M Nail Paint 309 Strawberry Ice Cream | Catrice 470 Snow Motion! | Essence Nail Art Stylist dottingpen | Heel dun penseeltje uit Essence Nail Art Designer Set | nagelriemstokje

Ik ben begonnen met iedere nagel in een ander kleurtje te lakken, zo krijg je een lekker vrolijk effect. Daarna ben ik eigenlijk gewoon uit mijn hoofd wat Aztec-achtige figuurtjes gaan zetten en heb ik al doende een beetje uitgeprobeerd met welke tool dat het beste ging. Voor de wat bredere strepen heb ik de dottingpen of het kwastje van het lakje zelf gebruikt, voor het zetten van stipjes de dottingpen en voor de wat dunnere lijntjes het puntige uiteinde van een nagelriemstokje of het hele dunne penseeltje van Essence.

Voor de zigzagfiguurtjes en zwarte lijntjes heb ik een zwarte nail art striper uit de I Love Berlin limited edition collectie van Essence gebruikt, die mooi intens zwart van kleur is en waarmee je mooie, fijne lijntjes kunt zetten. Het zetten van nette, rechte lijntjes vereist echt wel een beetje oefening, een vaste hand en vooral geduld, heel veel geduld. Niet mijn sterkste punt, but I’m working on it!

Q: Wat vind jij van deze zogenaamde Aztec nails? Zou je het zelf dragen?

18 reacties op “Aztec nails”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.