Categorieën
Beauty Make-up

Primark Beauty – Smoky eyes set, lipgloss set en liquid eyeliner

Eén van de leuke dingen van het dagelijks bezig zijn met beauty vind ik toch het ontdekken van nieuwe producten en nóg leuker: nieuwe merken. Ook in de eerste negen maanden van 2012 heb ik alweer een aantal mooie ontdekkingen gedaan en daar zit ook een merk bij dat ik al wel kende, niet vanwege de cosmetica maar van de (superbudget) kleding en accessoires die ze verkopen. Welk merk dat is? Jawel, Primark!

Het hoofdkantoor van Primark dat gevestigd is in Ierland heeft me een tijdje geleden flink verwend met een pakket met allerlei mooie beautyspulletjes die verpakt waren in een supergave canvastas met groot I love Primark erop. Eerder zag je op By Sjanty al een setje mini nagellakjes en de Colour Collection ‘Get The Look’ set voorbijkomen en als afsluiter van de reeks Primark reviews vandaag een Smoky eyes set, een lipgloss set én een liquid eyeliner!

Smoky eyes set – € 2,00

De kwaliteit van de oogschaduws uit de Colour Collection ‘Get The Look’ set heeft me zeker niet teleurgesteld en dat heeft ervoor gezorgd dat ik stiekem ook wel heel nieuwsgierig was naar dit smoky eyes setje. Mocht de inhoud onverhoopt toch tegenvallen maakt de buitenkant dat wat mij betreft in ieder geval al een heel eind goed met de gave zwart/gouden luipaardprint!

Binnen in het setje staat kort maar krachtig in 3 stappen beschreven hoe je de 3 oogschaduws (blauwgrijs, grijs en zilvergrijs) kunt aanbrengen. Een leuk en vooral handig extraatje is het een kleine langwerpige spiegeltje aan de bovenkant van het paletje.

De 3 kleurtjes zijn in ieder geval heel geschikt voor het maken van een mooie smokey eye, al had er van mij op zich ook nog wel een mooie zwarte oogschaduw aan toegevoegd mogen worden.

Nu hoor ik je denken: ja genoeg blablabla, hoe zit het met de pigmentatie?! Nou, ik kan je zeggen: die is uitstekend! Vooral de bovenste blauwgrijze kleur is echt heel impressive, maar ook de andere twee doen er zeker niet voor onder. Ze geven wel iets fall-out, maar als je je kwast even goed aftikt voor je ‘m naar je ogen brengt is er niks aan het handje. En de prijs voor dit schattige setje? 2 luttele eurootjes!

Lipgloss set – € 3,00

Het volgende beautyitem is een setje van 4 kleine lipglossjes van 8 ml, allemaal in mooie roodtinten. Nu ben ik het laatste jaar sowieso al geen enorme lipglossfan meer maar zo’n leuk setje blijft altijd welkom. Toch stond ik nou ook weer niet bepaald te springen bij het zien van de glossjes want vaak is de inhoud van dergelijke tubetjes vooral heel plakkerig en zonder al teveel kleur. Blijft het natuurlijk alsnog een vooroordeel om er dan ook maar klakkeloos vanuit te gaan dat dat bij deze ook het geval is, dus de hoogste tijd om de glossjes aan een grondige plak- en kleurtest te onderwerpen.

Ik heb de glossjes om de beurt van licht naar donker met mijn vingers op mijn lippen aangebracht, dat vind ik een stuk makkelijker werken dan met de tube zelf want dan krijg je vaak van die vieze ophopingen.

Ik kan er een heel lang verhaal omheen breien, maar op de foto’s hierboven kun je wel zien dat de glossjes allemaal niet bijster veel kleur geven. De één is iets meer rood en de ander iets meer bruin van tint, maar overall zijn het allemaal geen super knalkleuren. Qua plakkerigheid valt het me op zich nog wel mee, maar ik blijf erbij dat ik tegenwoordig toch echt liever een lipstick heb.

Liquid eyeliner € 1,50

Dan als laatste een liquid eyeliner, een van de vele make-up items dat bij mij altijd welkom is. Hoewel ik zelf vanwege mijn onhandigheid en niet heel vaste hand liever eyeliner in stiftvorm gebruik probeer ik toch met enige regelmaat nog wel eens een liquid eyeliner, omdat dit vaak toch net een iets mooier resultaat geeft. De liquid eyeliner van de beautyafdeling van Primark (5 ml) heeft een mooi simpel, glimmend zwart design met witte letters en vind ik er daarmee allesbehalve cheap uitzien.

Het puntje van de eyeliner is op zich redelijk strak en recht van vorm, het heeft in ieder geval niet van die vervelende uitstekende haartjes. De kleur die de eyeliner geeft is definitely zwart, maar wanneer je het lijntje vervolgens een beetje in het licht houdt lijkt er ook wel een soort van paarse gloed overheen te komen, heel bijzonder. Dan natuurlijk de hamvraag: is deze superbudget liquid eyeliner ook een beetje water- en veegproof? Het anwoord is: jazeker wel! Als je ‘m ’s avonds met wat make-up remover van je gezicht wil poetsen moet je daar best wel een beetje je best voor doen en helaas heeft dit wel een klein nadeel en dat is dat het er in allemaal kleine, brokkelige stukjes vanaf komt. Afgezien daarvan is het echt een prima eyeliner waar je je voor € 1,50 natuurlijk sowieso geen buil aan kunt vallen.

Primark Beauty Smoky eyes set € 2,00  | Lipgloss set € 3,00 | Liquid eyeliner € 1,50

Q:  Wat denk je van deze 3 Primark beautyproducten? Ben je er een beetje enthousiast van geworden?

23 reacties op “Primark Beauty – Smoky eyes set, lipgloss set en liquid eyeliner”

Die oogschaduw ziet er goed uit, daaamn! Wel balen dat Primark niet naast de deur is haha. Die eyeliner is ook niet heel slecht alhoewel ik toch liever een andere wil. Als die brokkelige stukjes afgeeft, nah. Maar 1,50 voor zo’n ding is dan weer wel cheapass!
Opzich doet Primark het wel prima. ^^

Leuke producten, behalve die lipglossjes, dat is echt geweest hoor. Die eyeliner is wel handig als je af en toe eyeliner gebruikt ofzo, als hij dan al uitgedroogd is voor hij op is en je moet vijf euro weggooien is namelijk een beetje zonde. Ik zag dat andere paletje trouwens pas liggen bij de Primark, mijn zus en ik gelijk: ‘oh, die heeft BySjanty gereviewd!’

Dat smokey eyes setje is echt heel mooi, ben wel benieuwd of die ook in andere kleurtjes verkrijgbaar is. Zwart/grijs heb ik nu wel … De glossjes & eyeliner laat ik aan me voorbij gaan, heb liever lipstick & potlood.

Leuke spulletjes altijd, en voor de prijs zou je ze al helemaal kopen! Alleen ik heb op een of andere manier toch het idee dat ik chemische troep koop en wat de ingrediënten dan wel niet zullen zijn. Het kan niet voor niks zo goedkoop zijn toch? Leuke blog heb je!

Het design van de doosjes vind ik echt heel leuk! Ik moest alleen heel hard lachen om de wimpers van de mevrouw op de foto van het oogschaduw doosje, toch jammer. Verder ben ik benieuwd hoe het inderdaad uit pakt in een ooglook, de oogschaduw 🙂

De kleuren van het palette vind ik persoonlijk te heftig voor me, maar ze zijn wel echt heel mooi! Jammer dat de lipglossjes zo’n beetje geen kleur geven, de eyeliner lijkt me daar in tegen wel heel fijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.