Categorieën
Lifestyle

Een paar veelgehoorde vrouwelijke leugentjes om bestwil….

Het gebod Gij zult niet liegen is al zo oud als de weg naar Rome, maar volgens mij is er geen mens die nooit van zijn of haar leven een leugentje om bestwil heeft gedaan. Ja weet je, soms is de waarheid gewoon helemaal niet zo leuk en kún je gewoon niet anders. Maarr het zij je vergeven, want vandaag heb ik een aantal veelgehoorde vrouwelijke leugentjes om bestwil onder elkaar gezet die bewijzen dat je echt niet de enige bent die ze gebruikt!

Nieuwe boyfriend BFF
Je hoort je BFF al maanden over niets anders dan haar crush op haar leuke buurjongen en eindelijk heeft ze ‘m aan de haak geslagen. Zij blij, jij blij want inmiddels kun je zijn naam niet meer horen. Na een paar weken is het tijd om hem aan jou voor te stellen, want hey natuurlijk moet jij de beste jongen wel even keuren. Je vriendin kennende zit het wel goed, want in zo’n beetje alles hebben jullie hebben dezelfde smaak. Toch heb je al tijdens de eerste 5 minuten van de ontmoeting het idee alsof je in Mijn vieze vette vervelende verloofde beland bent want het is totaal, maar dan ook echt to-taal niet wat je verwacht had en heel eerlijk: je vindt ‘m helemaal 3 keer niks. Maar zeg je dat tegen je vriendin? Tuurlijk niet. Hij is hart-stikke leuk en je bent superblij voor haar.

 ‘Leuk’ cadeautje
Je gezellige tante die je traditiegetrouw ieder jaar met een verjaardagsbezoekje vereert komt dolenthousiast op je af rennen en begroet je met een paar lekkere dikke smakkerds. Natúúrlijk heeft ze ook een cadeautje bij haar en omdat je dat stiekem nog steeds het allerleukste van verjaardagen vindt scheur je het papier er in één ruk vanaf. ‘Nou jaaaa tante, een zelfgebreide trui, wat ontzettend leuk!’

Nieuw jurkje?! Neeeeeee, joh…….
Het is tijd voor een ouderwetse girls night out en natuurlijk hebben jij en the girls daar eerder die week al even flink voor geshopt. Nieuwe LBD’s (Little Black Dresses), killer heels, glitter nagellak, alles erop en eraan. Na drie uur tutten kom je helemaal excited de trap afrennen en kust snel vriendlief nog even gedag. Nog voor je je goed en wel omgedraaid hebt hoor je ineens: ‘Schatje….. Hadden wij niet afgesproken dat jij voorlopig even geen kleren zou kopen?‘ Jij: ‘Hoe bedoel je lieverd, dit jurkje heb ik al járen hoor!

5 kilo eraf
Een goede vriendin van je is een paar kilootjes kwijt en ze was al prachtig, maar heeft nu helemaal het lijntje van een supermodel. Met jouw figuur is ook helemaal niets mis, maar toch voel je je naast haar altijd een soort van opgeblazen zeekoe. Komt bij dat ze ook nog eens gezegend is met een lengte van 1.80 is en een stel benen waar geen eind aan lijkt te komen, tja het is soms oneerlijk verdeeld. Op een zeker onvermijdelijk moment komt jullie gewicht ter sprake en hoewel je de weegschaal vanmorgen 70 zag aanwijzen maak je er met hetzelfde gemak 65 van. Ja ehh, je had je kleren en schoenen aan, dat scheelt zo 5 kilo hoor.

Vriendjes
Je gaat nu een paar maanden met de leukste jongen van het westelijk halfrond en op een gegeven moment komt jullie liefdesleven ter sprake. Met zijn looks ging je er eigenlijk al zo’n beetje vanuit dat zijn lijstje met exen oneindig zou zijn maar als blijkt dat hij in werkelijkheid een soort brave Hendrik is sta je een beetje met je mond vol tanden. Dat jij een, laten we zeggen, nogal wilde periode hebt gekend vergeet je voor het gemak dan ook maar even. Ik? ‘Schatje, jij bent pas mijn derde’.

Q: En, zijn deze leugentjes om bestwil herkenbaar of helemaal niet?

12 reacties op “Een paar veelgehoorde vrouwelijke leugentjes om bestwil….”

Eigenlijk herken ik van mezelf maar leugentje om bestwil en dat is de eerste. Ik zou niet zo snel een vriend afkraken van een vriendin van mij. Zolang zij hem leuk vind is het prima. Qua cadeautjes vind ik eigenlijk altijd alles leuk wat ik krijg daar ben ik heel makkelijk in. Ook het liegen over mijn gewicht deed ik nooit geheimzinnig over. Toen ik zeer ernstig overgewicht had en 90 kilo woog, dan zei ik dat ook gewoon eerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.