Gezonde banaan-ei pannenkoekjes getest

Een lekker gezond ontbijtje of lunch gaat er bij altijd wel in. Veel websites schreven de laatste tijd over super simpele pannenkoekjes gemaakt van ei en banaan. Klinkt lekker en daarom besloten wij de gok te wagen en de pannenkoekjes te onderwerpen aan een test.

De punten waar we op testen zijn: smaak (is het echt zo lekker als iedereen beweerd), gemak (zijn ze echt binnen vijf minuten klaar) en looks (hoewel dat natuurlijk per keukenprinses verschilt).

banaan_ei_1

Stap 1: Benodigdheden voor dit recept zijn 2 eieren, 1 banaan en zoveel kaneel als je zelf lekker vindt.

banaan_ei_2

Stap 2: Prak de banaan en voeg de twee eieren en wat kaneel toe.

 

banaan_ei_3

Stap 3: Roer tot een mooi egaal papje ontstaat.

banaan_ei_4

Stap 4: Giet het mengsel in een pan en laat beide kanten mooi bruin worden, net zoals bij een ‘echte’ pannenkoek.

Het resultaat

Smaak: De pannenkoekjes zijn echt heel erg lekker. De smaak van de banaan proef je goed. Hoewel het hoofdbestanddeel ei is smaken de pannenkoekjes niet echt naar ei, eerder heel zoet door de banaan.

Gemak: Zo simpel als bovenstaande stappen lijken is het maken van deze heerlijkheden. Ook heel lekker met wat suiker, hoewel het gezonde er dan natuurlijk een beetje af is.

Looks: Ze zien er lekker genoeg uit om vriendlief eens mee te verassen op zondag ochtend. Zeker met wat kaneel, suiker en eventueel nog wat banaan of aardbei als garnering is het heerlijk om te zien.

Conclusie

De pannenkoekjes zijn net zo lekker en makkelijk als dat iedereen beweert. Het is heel fijn dat er mee gevarieerd kan worden en dat het snel klaar is.

Q: Heb jij deze pannenkoekjes al wel eens gemaakt? 

 

Comments

  1. Deze lekkernij heb ik nog nooit gegeten.
    Het ziet er lekker uit en lijkt me goed smaken.

  2. Wat ziet dat er lekker, simpel en snel uit. Dat moet ik proberen



Speak Your Mind

*