Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven

Gezond op vakantie: what’s the point?

Het is zomer! Althans, volgens de kalender. Dus.. bij gebrek aan zomers weer in ons eigen kikkerlandje, trekken we er binnenkort massaal op uit om de zon of in ieder geval de ontspanning elders op te zoeken! Niet geheel onbelangrijk: wat gaan we daar eten? Bij menig vrouw begint hier de vakantiestress: hoe zorg ik ervoor dat ik, nu ik me eenmaal prettig voel in mijn lijf, op vakantie ook slank blíjf?

bikini

Wat dacht je van: door te doen wat je thuis ook doet? Je hebt een bepaalde levenswijze die jou thuis een gezond lichaam geeft, waarom zou je die levenswijze dan loslaten op vakantie? Zo simpel is het! Natuurlijk eet je vooral ándere producten dan thuis, eet je vaak op andere tijden en gun je jezelf eens wat vaker een ijsje. Echter, daar staan ook weer voordelen tegenover: in veel landen zijn andere groente- en vooral fruitsoorten verkrijgbaar die het waard zijn om te proberen, veel mediterrane landen staan juist bekend om hun gezonde voedingswijze én dat extra ijsje beweeg je er met gemak vanaf nu je regelmatig over boulevards of door kleine dorpjes wandelt in plaats van de hele dag achter je bureau te zitten.

Is jouw manier van leven thuis gebaseerd op gezonde producten, regelmatige beweging en een alles-met-mateprincipe? Dan kun je datzelfde met gemak toepassen op vakantie! Iets meer ongezonde producten wellicht, máár ook iets meer nieuwe gezonde producten. Met vrijwel altijd meer dagelijkse beweging kun jij je dat extra ijsje of glaasje prosecco echt wel veroorloven.

Heel stiekem, roept vrijwel elke vrouw dat ze na haar vakantie zeker 2 kilo aangekomen zal zijn, terwijl achteraf vaak zelfs blijkt dat ze is afgevallen. Waarom? Omdat je ánders eet, bewuster eet, meer beweegt en vooral omdat je veel minder bezig bent met wat je wel & niet mag eten, wanneer je wel & niet mag eten.. Op vakantie gún je het jezelf te genieten van het leven en te eten omdat het erbij hoort: dat alleen al is de basis voor een veel gezondere relatie met voeding dan menig vrouw heeft ontwikkeld. Dus: geniet van het leven, geniet van je vakantie en geniét van eten!

 

2 reacties op “Gezond op vakantie: what’s the point?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.