Categorieën
Food & health Geen categorie Sport & work-outs

Afvallen door de fiets te pakken

Bij Femme zijn we best geïnspireerd door de aankomende Tour De France die zal starten in ons kikkerlandje. Veel mensen proberen aan een gezond lichaam te werken door de sportschool of hard te lopen, maar ook de fiets pakken werkt om calorieën te verbranden.

Redacteur Miranda, die in Utrecht woont, ziet elke dag kunstwerken, folders en evenementen die met de start van de tour te maken hebben. En geloof het of niet, dat inspireert tot fietsen. Gelukkig is fietsen heel goed voor lichaam en geest. Elke dag de fiets naar het werk pakken in plaats van de auto of bus heeft ontzettend veel voordelen.

afvallen fietsen bewegen

Afvallen door te fietsen werkt natuurlijk niet als je elke dag maar vijf minuten op je stalen ros doorbrengt. Maar een half uur per dag flink doortrappen telt zeker als work-out. Wil je echt afvallen door te fietsen, werk dan in intervallen. Door elke keer een ander tempo aan te nemen zal je lichaam meer calorieën verbranden.

Een ander fijn voordeel van fietsen is dat je been en bilspieren getraind worden. Wanneer je elke dag fietst zal je op ten duur dus ook een strakkere kont krijgen. Zeker als je toch ergens heen moet, is het ontzettend handig om een mini-workout mee te pakken.

And last but not least: Fietsen is goed tegen stress. Na een stressvolle dag op werk of school is het beter om naar huis te fietsen dan met de auto te gaan, om de simpele reden dat het ontstresst. Ook gaat bewegen het verval van ouder wordende hersenen tegen.

Dus wat houdt je nog tegen? Voortaan op de fiets naar het werk!

fietsen afvallen

Q: Fiets jij vaak naar het werk?

Één reactie op “Afvallen door de fiets te pakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.