Categorieën
Geen categorie Lifestyle

5 Te gekke hotspots in Utrecht

Utrecht staat eventjes helemaal in de spotlights door de Tour De France die 4 en 5 juli zal starten in de stad. Hoewel Amsterdam onder toeristen veel bekender is, heeft Utrecht zoveel leuke plekjes te bieden die het bezoeken zeker waard zijn. 

  Nieuwe tassen drukken in de winkel #zeefdruk #inkt #viezehanden #plompetorengracht #vrijdag   Een foto die is geplaatst door Kapitaal (@kapitaalutrecht) op

Kapitaal (Plompetorengracht 4)
Kapitaal is een werkplek voor (jonge) creatieven. Werk gratis aan een van de picknicktafels en schuif daarna samen met alle anderen aan voor een lekkere lunch. De eerste verdieping is helemaal ingericht om te kunnen zeefdrukken, wat gedaan kan worden tegen een kleine vergoeding. Verder wordt er werk tentoongesteld en verkocht. Kortom: the place to be.

De droom van Utrecht (Schoutenstraat 6)
De droom van Utrecht is een kruiden en specerijen winkel die terug neemt in de tijd. De winkel gaat al een tijd mee, maar heeft sinds 2012 zijn nieuwe naam gekregen. De authentieke sfeer is nooit verdwenen, en liefhebbers van speciale kruiden, geneeskrachtige kruiden, olie, azijn en theesoorten kunnen hier flink losgaan. De droom van Utrecht is zo’n plek waar alles nog bewaard wordt in glazen potten.


Olivier (Achter Clarenburg 6a)
Olivier is een Belgisch bier café op een hele bijzondere locatie. Het is namelijk gevestigd in een voormalige schuilkerk, genaamd Maria Minor. Naast de vele soorten bier kan je ook heerlijk dineren bij Olivier. Juist door de sfeer in het prachtige gebouw en het lekkere eten en drinken is het een perfecte plek om neer te ploffen na een dagje Utrecht.

American Steakhouse Broadway (Oudegracht 139)
Dit steak en spareribs restaurant is gevestigd in een voormalig werfkelder. Het vlees valt er van het bot en is heerlijk. Ook zomers kan je er heerlijk aan het water eten, maar van binnen ziet het er ook sfeervol uit door verschillende muurschilderingen.

De ontdekking (Voorstraat 110)
De ontdekking is een gezellige koffietent aan de Voorstraat. De zaak heeft zijn naam te danken aan een voormalig reisbureau wat in het pand gevestigd was. Naast de lekkere koffie kan je er ook terecht voor een lekker taartje of een high tea. De zaak dankt zijn sfeer aan verschillende hoekjes en plekjes waar je ontspannen van je koffie of thee kan genieten.

Q: Wat is jouw favoriete plek in Utrecht?

 

Één reactie op “5 Te gekke hotspots in Utrecht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.