Categorieën
News

Rokende Peuter Verslaafd Aan Junkfood

De toen nog 2-jarige Ardi Rizal kreeg wereldwijde bekendheid door zijn shockerende rookgedrag: 40 sigaretten per dag. Nu hij met hulp van de regering is afgekickt is hij verslaafd aan junkfood. En dat komt volgens zijn ouders allemaal door zijn eigen driftbuien.

Rokendepeuter

Jullie zijn allemaal wijs genoeg om te weten dat roken en junkfood alles behalve gezond zijn voor je lichaam. En de meeste rokers houden sigarettenrook dan ook ver uit de buurt van kinderen, omdat het voor die kleine, tere, niet om rook vragende longetjes minstens net zo slecht is. Snacks worden in de meeste gevallen uitsluitend bewaard voor het weekend en feestdagen. Niet om kinderen te plagen (wat misschien vroeger door menigeen gedacht werd), maar om dichtslibbende adertjes en andere narigheden te voorkomen.

De inmiddels 5-jarige Ardi Rizal uit Sumatra heeft een andere jeugd. Zijn opmerkelijke kinderjaren werden al eerder door de media opgepikt omdat hij met zijn kleine lichaampje (toen was hij nog maar twee jaar oud) maar liefst 40 sigaretten per dag rookte. Omdat hij hierdoor wereldnieuws werd besloot de regering het mannetje te laten afkicken van zijn verslaving. Gelukkig zou je denken.

Ardi is wel helemaal afgekickt. Dat wel. Maar gezond is hij zeker niet. Van de ene verslaving rolt hij op jonge leeftijd al in de andere. Nu hij helemaal clean is van sigaretten ontdekte een camerateam, die een documentaire over zijn huidige leven wilde maken, dat inmiddels een andere verslaving het leven van de kleine jongen beheerst: junkfood.

Hoe dit allemaal kon gebeuren is volgens zijn ouders helemaal te wijten aan Ardi’s driftbuien. Waar ze deze driftbuien vroeger susten met sigaretten, proppen ze nu vette hap in het jongetje. Gevalletje eigen schuld dikke bult?

Bron: RTL Nieuws
Beeld: Weheartit

6 reacties op “Rokende Peuter Verslaafd Aan Junkfood”

Ik vind het in beide gevallen absoluut de schuld van de ouders. Er zijn toch veel meer oplossingen voor een driftbui van een kind…de eerste is proberen het een tijd te negeren. Negatieve aandacht is ook aandacht. En reageren op een driftbui op welke manier dan ook, is aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.