Categorieën
Fashion Trends

Wintertrend: Schotse ruit

Deze winter kan je er niet omheen: de Schotse ruit. Rechtstreeks vanaf de catwalk, verovert de ruit nu ook de winkels. Als modeliefhebber kan je deze winter niet zonder de nieuwe trend. Lets go for ‘doedelzakchique’: tijd voor de Schotse ruit!’

schotse ruit

De Schotse ruit wordt ook wel tartan genoemd en zagen we voor het eerst bij het modemerk Moschino. Een groot deel van de modeshow stond in het teken van de o-zo-bekende ruit. Daarna kozen ook merken als Yves Saint Laurent en Versace voor tartan. Het is duidelijk, deze winter hullen wij ons in de Schotse ruit.

De trend is overal terug te zien. Van colbertje tot rok en van blouse tot sjaal. Mocht je een geruite rok iets te heftig vinden, zijn er altijd nog accessoires waarmee je op een subtiele manier de ruit kan dragen. De van oorsprong Schotse ruit valt gemakkelijk te combineren met basic zwarte items. Een geruite top staat prachtig op een mooie zwarte broek. Een tip voor de dames met lef en die durven te kiezen voor een broek in de Schotse stijl: probeer het verder rustig te houden. Ruit op ruit is erg heftig en kan iets te veel van het goede zijn.

Wat vind jij? Had de trend in Schotland moeten blijven of ben jij nu al fan van de tartan?

(Bron foto’s: Tumblr)

5 reacties op “Wintertrend: Schotse ruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.