Categorieën
News

Populairste Google-Zoektermen

Dag in dag uit (en ook als je al in bed ligt, geef maar toe) googlen we ons suf naar de nieuwe vlam van onze beste vriendin en hoe we dingen moeten aanpakken. Verslaafd? Nee joh, we zijn gewoon ontzettend ‘nieuwsgierig’. Google stelde een lijst samen met de meest populaire Google zoekopdrachten. En wist je dat het meest gegooglede woord Facebook is? Why? Nou, dat zullen we je vertellen, want daar is helemaal nog niet zo’n vreemde reden voor.

google

Google-verslaafden zijn we. Niks meer en niks minder. De hele dag door zitten we te googlen om alles te weten te komen wat we maar willen. Want echt (bijna, zie afbeelding) alles is te vinden op dit platform. Wist je dat de smartphone jaren lang voornamelijk werd gebruikt om weddenschappen te winnen (of verliezen, dat ligt aan de inzet). Wanneer mensen het niet met elkaar eens zijn zeggen ze: “wedden dat ik gelijk hebt?” En de telefoon is al aan het laden om de checken wie er gelijk heeft. Natuurlijk is niet alles wat op Google staat waar. Maar als meerdere bronnen hetzelfde zeggen, kun je er vanuit gaan dat er in ieder geval een kern van waarheid in zit.

Met al dat gegoogle vragen we ons inmiddels af wat we eigenlijk allemaal googlen. De populairste zoekopdrachten van 2013 heeft Google bijgehouden. Uit het overzicht dat Google opstelde uit de gegevens bleek dat Nederlanders het vaakst op het woord Facebook googlen. Niet om op te zoeken wat het betekent of waar het te vinden is, want dat weten we wel. Facebook werd voornamelijk gegoogled in combinatie met namen. Want wat doe je als je beste vriendin een leuke vent heeft ontmoet? Juist ja, dit hoeven we niet meer uit te leggen.

In de categorie ‘Hoe’ kwamen de zoektermen ‘Hoe lang zwanger?’, ‘Hoe werkt bloeddoping?’ en ‘Hoe werkt riolering?’ vaak voor. Wij weten ook niet waarom. De meest gezochte voetbalclub was Ajax, Rafael van der Vaart was de meest gezochte Oranje-Voetballer en zijn vriendinnetje Sabia -hoe kan het ook anders- Bouhlarouz was, na Paul Walker, de meest gezochte celebrity van 2013. De meest gezochte afbeelding, ook niet heel verrassend, was Zwarte Piet. In de categorie daguitje was de Efteling het meest populaire zoekwoord, Ikea is de meest gegooglede winkel, wat niet hetzelfde is als de meest gegooglede supermarkt, want dat is Albert Heijn. Onder de auto’s werd BMW de vaakst gezocht.

Wie herkent zich hier in?

Bron: Parool
Beeld: Weheartit

2 reacties op “Populairste Google-Zoektermen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.