Categorieën
Fashion Nieuws

Chanel zegt sorry

Modehuis Chanel biedt excuses aan voor de modeshow die vorige week te zien was. Er was veel kritiek op de Indiaanse symbolen die op de catwalk werden getoond. Na alle kritiek zegt Chanel sorry. 

chanel

Vorige week dinsdag vond de modeshow Métiers d’Arts plaats. Maar de looks die op de catwalk te zien waren, werden niet door iedereen goed ontvangen. De show van Chanel zat vol met Indiaanse invloeden. Er waren symbolen te zien als hoofdtooien, turkoois en Indiaanse prints.  Volgens de Indiaanse gemeenschap in Amerika was dit heel ongepast.

Chanel was zich van geen kwaad bewust en heeft excuses aangeboden. Het modehuis wilde de schoonheid van Texas vieren en vindt dat de Indianen daar ook bij horen. “De hoofdtooi is een symbool van kracht en moed en is een van de mooiste voorbeelden van creativiteit en vakmanschap.” Zo zegt Chanel. Ook biedt zij excuses aan, het was niet de bedoeling dat het eerbetoon als belediging wordt opgevat.

De Indianen hebben al eerder geprotesteerd tegen het gebruik van hun traditionele symbolen in modeshows en –collecties. In 2012 protesteerden zij nog tegen Victoria’s Secret. Model Karlie Kloss droeg toen een hoofdtooi met veren. Victoria’s Secret en het model boden toen allebei hun excuses aan.

Wat vinden jullie: moet Chanel gewoon kunnen doen wat zij willen of hebben de Indianen gelijk?

(Bron: Nu.nl)
(Bron beeld: Tumblr)

Één reactie op “Chanel zegt sorry”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.