Categorieën
Fashion Nieuws

Jan Taminiau valt in de modeprijzen

De grootste prijs die een modeontwerper in Nederland kan ontvangen is het Mode Stipendium. De man die deze prijs met open armen mocht ontvangen is dezelfde man die verantwoordelijk is voor de blauwe jurk die Máxima droeg tijdens de inhuldiging: Jan Timiniau.

modeprijs1

Het Mode Stipendium werd vandaag uitgereikt aan Jan Taminiau, die we natuurlijk allemaal kennen als de ontwerper van de blauwe jurk die Koningin Máxima droeg tijdens de inhuldiging. De prijs is een initiatief van het Print Bernhard Cultuurfonds in samenwerking met de Dutch Fashion Foundation. Sinds 2011 wordt het jaarlijks uitgerijkt. Het levert de ontwerper €50.000 op en dat is het hoogste geldbedrag dat een ontwerper in Nederland kan ontvangen.

Als ontwerper kom je in aanmerking voor de prijs als je al wel naam hebt gemaakt, maar ook nog wel wat financiële steun kunt gebruiken. Daar is Jan Taminiau de aangewezen persoon voor, want hij draait al tien jaar mee in het vak en zijn presentaties in het buitenland kosten het nodige geld.

Na het in ontvangst nemen van deze prijs neemt Taminiau wat rust om te bedenken hoe het verder moet met zijn bedrijf. Met zijn ontvangen prijs zijn de mogelijkheden veranderd.

Wat zou jij doen als je zo’n bedrag zou winnen?

Bron: Volkskrant
Beeld: Regiowebgidsbunschoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.