Categorieën
News

Opbrengst Movember

Elk jaar verandert de maand november in movember en we weten allemaal wat dat betekent. Nee, niet alleen maar mannen met grote matten onder hun neus, het betekent vooral geld ophalen voor onderzoek naar verschillende soorten kanker die met het mannelijk geslachtsorgaan te maken hebben. En de Nederlandse mannen hebben massaal geld opgehaald. Veel geld.

movember

November veranderde mannen in behaarde wezens dankzij Movember. Voor een maandje konden we de lange, soms viezige snorretjes wel door de vingers zien, want het was namelijk voor een goed doel. Elke jaar laten duizenden mannen over de hele wereld hun snorren groeien om geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker, teelbalkanker en andere vormen van kanker die te maken hebben met het mannelijk geslachtsorgaan.

Onderzoek naar deze vormen van kanker zijn hard nodig, net zoals alle onderzoeken naar elke andere vorm van kanker hard nodig is. Want hoe sneller mensen erbij zijn, hoe sneller ze behandeld kunnen worden. Wat veel mensen niet weten is dat ook veel jongeren rond hun twintigste levensjaar getroffen worden door deze nare ziekte. In de maand van de snorren wijdde stichting zaadbalkanker natuurlijk ook aandacht aan dit onderwerp en deed dit met een kippelvel wekkende film geregisseerd door een studente aan Saxion Hogeschool Enschede. De film gaat over een student die zaadbalkanker krijgt en over hoe zijn huisgenoten hem hierin bijstaan. Als kijker word je meegezogen in de emoties van de studenten. Je realiseert je ‘het kan zomaar een vriend van me overkomen’.

Alle kleine en grootschalige initiatieven hebben bakken met geld binnengesleept. Inmiddels is bekend geworden dat de teller bijna op negen ton staat. Deelnemers konden zich laten sponsoren om hun snor te laten staan. Bijna 16.000 Nederlandse mannen deden mee aan de actie. Veel onbekenden, maar ook bekenden zoals Humberto Tan en Edgar Davids lieten hun bovenlip volgroeien.

Bron: Nu.nl
Beeld: Weheartit

Één reactie op “Opbrengst Movember”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.