Categorieën
News

Gelukkige mensen minder vaak ziek

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat geluk en gezondheid wel degelijk met elkaar te maken hebben. Gelukkige mensen gaan minder vaak naar de dokter en mensen die gezondere keuzes maken zijn gelukkiger. Het onderzoek nam in totaal vier jaar in beslag en zesduizend mensen werkten hier aan mee.

Geluk

Zesduizend mensen boven de vijftig jaar hebben vier jaar lang meegewerkt aan een onderzoek om te bekijken of de geestelijke toestand waarin iemand verkeerd te maken heeft met het aantal doktersbezoeken dat die persoon aflegt. In de periode werd aan de deelnemers regelmatig gevraagd om enquêtes in te vullen over hun geestelijke en lichamelijke welzijn en werd er gevraagd hoe vaak ze een ziekenhuis of een huisarts bezochten. Zij werkten allemaal mee aan een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Universiteit van Michigin in Amerika.

Er blijken relaties gelegd te kunnen worden tussen hoe gelukkig mensen zich voelen en hun lichamelijke gezondheid. Dit lijkt veroorzaakt te worden omdat gelukkige mensen gezondere keuzes maken op het gebied van eten en drinken. Gelukkige mensen zouden meer bewegen dan ongelukkige mensen. Ook zouden gelukkige mensen meer sociale contacten hebben wat het gelukzaligheidspijl verhoogt. Al deze elementen hebben een positieve invloed op de gezondheid. Wie gezond is, is gelukkiger wat weer leidt tot een vicieuze cirkel.

Misschien herken je het zelf ook wel. Bijvoorbeeld als je relatie wordt verbroken. Dan voel je je (in de meeste gevallen) ongelukkig. Je eet slecht en het ene naar het andere kwaaltje valt je lastig. Langzaam maar zeker krabbel je weer op. Tot je het pad kruist met de liefde van je leven. Het geluk is weer gevonden, je gaat meer sporten, want je wil er wel een beetje appetijtelijk uitzien, om diezelfde reden eet je gezond, en voila, je leven is weer in balans. Zeg maar dag tegen de kwaaltjes.

Uiteindelijk bleek uit het onderzoek inderdaad dat gelukkige mensen inderdaad minder bezoekjes brengen aan het ziekenhuis of aan de dokter. Gelukkige mensen gaan gemiddeld 4,6 keer per jaar naar de dokter en minder gelukkige mensen gaan gemiddeld 6,3 keer per jaar naar de dokter. De onderzoekers hopen dat deze resultaten eraan bijdragen om de stijgende zorgkosten te verminderen.

Wat doe jij om gelukkig te worden?

Bron: Nu.nl
Beeld: Weheartit

5 reacties op “Gelukkige mensen minder vaak ziek”

Zal best wat inzitten maar het is natuurlijk niet de harde waarheid en mensen die gewoon chronisch ziek zijn, vaak een arts bezoeken kunnen toch wel gelukkig zijn….en andersom kan ook. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.