Categorieën
News

40-jarige Versteende Foetus in Oma’s buik

Het zal je maar gebeuren: er naar veertig jaar achter komen dat er al die tijd al een versteende foetus in je buik zat. Dit gebeurde een 82-jarige vrouw in Colombia toen ze naar het ziekenhuis ging voor een buikgriep

foetus1

Een oud oma’tje uit Colombia is al veertig jaar zwanger zonder dat te weten. Ze kwam in het ziekenhuis terecht voor een onderzoek naar haar buikgriep. De doctoren dachten in eerste instantie dat het oude vrouwtje last had van galstenen. Dit gaf genoeg reden om röntgen foto’s te maken om haar buik te analyseren. Hierop was een tumor te zien vertelde één van de doctoren. Die tumor bleek een foetus te zijn.

De foetus is door een buitenbaarmoederlijke zwangerschap in de buik van de vrouw terecht gekomen. Doordat de foetus al veertig jaar in de buik zat is het versteend. De buik is geen plek waar een foetus kan groeien, daarom treedt het natuurlijke afweersysteem in werking. Het lichaam heeft de foetus verstoten waardoor het is gaan verkalken.

Al die jaren heeft de Colombiaanse niet in de gaten gehad dat er een versteend kindje in haar buik zat en is er mee door blijven lopen. Bij toeval is deze vreemde ontdekking gedaan. In een ander ziekenhuis dan waar het onderzoek plaatsvond is de foetus verwijderd.

Bron: WTF.nl

3 reacties op “40-jarige Versteende Foetus in Oma’s buik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.