Categorieën
Fashion Nieuws

H&M prijzen omhoog

H&M staat weer in de spotlights. Deze keer geen angorakonijntjes, maar om de arbeiders die de kleding maken. H&M vindt dat die fabriekswerkers recht hebben op een eerlijke loon. Dit betekent dat de prijzen van de kleding omhoog zullen gaan.

h&m

Made in Bangladesh

Check de labels in je kleding maar eens. Heb je wat gekocht bij H&M? Grote kans dat er ‘Made in Bangladesh’ in staat. H&M is van mening dat de arbeiders die de kleding voor het modeketen maken, recht hebben op een beter loon. Dit betekent dat de kledingprijzen omhoog zullen gaan.

De fabriekswerkers leven op dit moment van een loon dat minder dan vijftig euro per maand is. Voor ons onvoorstelbaar laag. Maar liefst 850.000 mensen in Bangladesh werken voor dit lage loon. H&M wil nu dat de fabrikanten gebruik gaan maken van de Fair Wage Method. Deze methode houdt in dat er beter wordt gelet op de basisbehoeften van de arbeiders. In Bangladesh gaan de voedsel- en woonkosten omhoog. Om ervoor te zorgen dat de arbeiders een degelijk leven kunnen lijden, wil H&M de lonen in de gaten houden.

Rise the price

Dit proces gebeurt niet van de een op de andere dag, maar is een project dat voor de lange termijn geldt. Verwacht wordt dat in 2018 de lonen stijgen. Eerst moet er worden berekend wat een leefbaar inkomen is voor de arbeiders, daarna zullen de gevolgen voor de prijzen bekend worden. Want hoe fijn het ook is voor de werknemers in Bangladesh, de prijzen van de kleding zullen omhoog gaan. Dit betekend dat wij wat meer geld gaan neerleggen voor onze kleding.

Wat vinden jullie? Doet H&M hier goed aan, of hebben jullie liever goedkopere kleding?

(Bron: Telegraaf)
(Bron beeld: Facebook)

2 reacties op “H&M prijzen omhoog”

Prima oplossing, ik hoop alleen wel dat het geld werkelijk naar de juiste mensen gaat en het niet in de handen gaat verdwijnen van de fabriekeigenaren en de tussenhandel. Heb eens wat gezien betreft dat soort dingen in een documentaire en het betrof electronica-onderdelen. Toen men vroeg of die MP3 speler dan i.p.v. van 50 euro 300 euro zou kosten het de arbeiders dan beter zouden hebben zei de volgevreten fabriekseigenaar in zijn villa dat het niet zou veranderen voor de werknemers, dit soort dingen verontrust me dan wel en er zou een strenge controle op moeten zijn dat het geld inderdaad op de bestemde plek komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.