Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Televisiegids op Oudejaarsavond

Wat doe je als je tijdens oudejaarsavond een keertje niet op één of ander dampend feest staat te hossen op pompende, opzwepende muziek? Wanneer je niet met een overenthousiaste mensenmassa van 10, 9, 8… aftelt na het nieuwe jaar? Dan kijk je televisie of heb je in ieder geval de tv als achtergrondgeluid om met heel Nederland tot “Happy New Year” te tellen.

TVoudennieuw

Een goede voorbereiding scheelt een hele hoop verspilde energie aan heen en weer zappen door de zenders die de Nederlandse televisie te bieden heeft. Zoals een oud gezegde luidt: “een goed begin is het halve werk”. En zo is het maar net. Daarom hebben we de programma’s die op Oudejaarsavond worden uitgezonden en waar wij reikhalzend naar uitkijken alvast uitgepluist. Wij hebben jouw voorbereidingen alvast getroffen. Hoe fijn is dat?!

Nederland 1
Vanaf 22:35 uur lach je het oude jaar uit met Youp van ’t Hek en zijn oudejaarsconference Wat Is De Vraag? We kennen de man die ook wel wordt herkend als Sjakie van Flodder haast niet anders. Dit is al zijn achtste oudejaarsconference. Het moment van de jaarwisseling zelf wordt ouderwets aftellen Klok en Vuurwerk vanaf 10 minuten voor middernacht.

Nederland 2
Max Proms -niet helemaal voor onze doelgroep- is vanaf 23:35 te zien. Mochten opa en oma zich vervelen, dan kun je ze hiermee vermaken en samen met de 50+ zender het oude jaar uitzwaaien.

Nederland 3
Vanaf 21:50 is het Top 2000 Jaaroverzicht te volgen en dat is voor iedereen leuk: broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, vaders, moeders, je reislustige tante uit Marokko: de muziek is zo gemêleerd dat er voor iedereen wel wat te herkennen is. En vanaf 23:55 is het dan echt aftellen geblazen met Top 2000 In Concert.

RTL 4
Het kan niet missen: hier wordt er, zoals elk jaar, afgeteld met Ik Hou Van Holland. Nederlands favoriete familieprogramma (nou ja, één van de dan) neemt ons aan het handje mee naar 2015. Dat alles na de Oudejaarsconference van Guido Weijers die om 20:30 uur begint.

RTL 5
Vanaf 23:50 uur is op deze zender het Nationale Vuurwerk Vanuit Rotterdam te zien.

SBS6:
Voor iedereen die een oudejaarslot in de pocket heeft kan dit moment beslissend zijn voor wat het nieuwe jaar te bieden heeft. Samen met de winnaars van de staatsloterij wordt het nieuwe jaar ingeluid met het Staatloterij Oudejaarsfeest dat om 23:00 uur begint.

En dan heeft SBS nog een kleine verrassing in petto: op 1 januari lanceren zij een nieuwe zender, namelijk SBS9. Naar eigen zeggen zendt deze zender de beste films en series uit binnen- en buitenland uit.

Q: Wat zijn jouw plannen voor vanavond? Heb je nog suggesties en tips?

2 reacties op “Televisiegids op Oudejaarsavond”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.