Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Nieuwe buren

Gebaseerd op het nagelbijtend spannende boek van Saskia Noort verscheen vorige week zondag de eerste aflevering van de nieuwe RTL-serie Nieuwe Buren op de buis. Ruim op tijd inclusief hapjes en vriend zat Mariëlle klaar voor deze start.

nieuwe-buren

Te spannend
“Nu al, is het nu al reclame”? En: “hoe kan het nu al afgelopen zijn?” Zijn de enige woorden die tijdens de aflevering uitgesproken werden. De Saskia Noort serie past naadloos in de lijn van haar boeken en van die films die weer op haar boeken gebaseerd zijn. Dit is als het zoveelste boek dat op televisiemateriaal is uitgebracht. En dat zou niet gebeuren als het niet goed in de markt ligt. Saskia Noort zei zelf ooit eens: “ik ben net Ikea, in elk huis staat wel íets van mij”.

Geen probleem voor boekenwormen
Het boek staat al een tijdje uitgelezen in de kast, maar door de serie wordt het allemaal weer opgehelderd. Het begint met het einde: een jongetje dat iets heel ergs heeft meegemaakt. Dan ben je in één klap weer bij de heden, waar het allemaal al met drama begint, maar waar je nog niet weet dat de ergste drama nog moet komen.

Partnerruil
Na één aflevering kan er nog niet goed geoordeeld worden, maar het begin is krachtig. Als je het boek hebt gelezen is het niet irritant om de serie te bekijken. De serie is veel meer uitgesmeerd, maar minstens net zo spannend, omdat er schrijvers met het verhaal aan de slag zijn gegaan en hier en daar wat hebben aangepast en aangevuld. De afleveringen zijn minimaal net zo veel te snel afgelopen als dat het boek uit was. Deze serie met het thema partnerruil is een aanrader van de bovenste plank. Een literare film thriller.

Q: Heb jij de serie al gezien? Wat vind je ervan?

2 reacties op “Nieuwe buren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.