Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Mannenharten: Love it!

Femme Magazine’s Mariëlle houdt wel van een bioscoopje op zijn tijd. Deze week ging ze mét vriend, naar de romantische comedy Mannenharten: een film die volledig manvriendelijk is en waarin het opvallende liefdesleven van zes mannen onder de loep wordt genomen. Zowel mannen als vrouwen zullen zich in deze film herkennen. De lach stond continu aan en ook de zoetsappigheid kon niet uitblijven. En ook híj vond het leuk.

Mannenharten

Mannenharten is een beetje in de trant van Alles is Liefde en Alles is Familie, twee films die Mariëlle heeft grijs gedraaid, net als dat Love Actually minimaal één keer per jaar gezien moet worden. En dat kan ook best in de zomer hoor. Mannenharten is een romantische comedy verteld vanuit het perspectief van mannen. Dat is weer eens iets anders, gezien de meeste films binnen dit genre vanuit het perspectief van vrouwen wordt beredeneerd. Nu kun je ook eens samen met je vriend naar een romantische comedy. Daar hoeft hij zich helemaal niet voor te schamen. Waar het voor sommige mannen bijna eng is om naar zo’n film te gaan, hoeven mannelijke bioscoopbezoekers een minder grote drempel over om de film te bekijken bij een verhaal dat wordt verteld vanuit mannen. Gelukkig heeft Mariëlle’s vriend sowieso de guts om haar blij te maken met een bezoekje aan romantische comedy’s. Want vorig jaar gingen ze ook samen naar Alles is Familie. (Love is in the air… lalalalalalalalaa…) Dus voor hem was Mannenharten geen immense stap en hij was erop voorbereid dat Nederlandse films boordevol humor zitten.

In Mannenharten worden de levens van zes mannen die elkaar niet kennen, maar wel met elkaar in aanraking komen door vervlochten verhaallijnen, verteld. Iedere man heeft een opvallend liefdesleven. Waar de liefde bij de één uit zijn oren komt, kan het bij de ander wel wat opgespiced worden of wil het juist steeds maar niet lukken. Het wordt ook weer eens benadrukt dat mannen en vrouwen soms volledig langs elkaar heen praten en elkaar helemaal niet begrijpen en toch denken dat ze elkaar snappen. De cast, die is volgepropt met bekende Nederlanders, wist de lachspieren precies op die plek te raken waardoor geluid niet onderdrukt kon worden.

De zoetsappigheid is er niet minder om. Romantische scènes zijn niet uit gebleven en het blijkt ook maar weer eens dat mannen best romantisch kunnen zijn, zolang ze maar willen. Waar vrouwen zich altijd aan storen bij mannen, blijkt dat andersom net zo te werken. Vrouwen zijn bang voor de bindingsangst van mannen, in de film blijken vrouwen net zo goed bindingsangst te kunnen hebben en dat mannen deze angsten dus ook kennen. Mannen worden altijd verweten dat ze vrouwen gebruiken voor de lusten zonder lasten. Maar andersom kan het net zo goed. En dat die stoere playboy, (Barry Atsma, ja dames, zijn shirt gaat uit, zwijmel, zwijmel, kwijl, kwijl)  die maar met zijn vingers hoeft te knippen om elke vrouw te krijgen die hij wil, daar helemaal niet zo gelukkig van blijkt te worden. Het aller liefste wil hij gewoon huisje, boompje, beestje met zijn grote jeugdliefde die gewoon maar een standaard huisvrouw blijkt te zijn. Misschien is het best leerzaam om eens een kijkje te nemen in een mannenhoofd. En misschien lijken mannen en vrouwen dan toch meer op elkaar dan we ooit hadden gedacht.

Het aller leukste stukje vond Mariëlle het moment waarop… ja dat zegt ze niet, daarvoor moet je echt zelf de film bekijken, anders verklapt ze te veel, maar het heeft iets te maken met zanger Roy en zijn producer Dennis.

Wie weet wat ze bedoelt?

Beeld: IMDB

Één reactie op “Mannenharten: Love it!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.