Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Jurk Marilyn Monroe meest iconische filmkostuum

Elke film heeft zijn eigen iconische kleding, ieder kind droomt ervan om deze iconische kleding te hebben, te dragen en er net zo indrukwekkend in te kunnen bewegen als de acteurs in de film zelf. We hebben allemaal onze jeugdhelden en favoriete filmkostuums. Hiervan kan er maar één de absolute favoriet zijn van het publiek, maar één kostuum kan het meest iconische filmkostuum aller tijden zijn.

JurkM
De cape die badman droeg in combinatie met zijn vleermuismasker, ieder jochie droomt er van. Vliegend door de lucht als superman, inclusief six-pack of als een spin over de gebouwen kriebelen als spiderman. Allemaal jongensdromen die nooit uit zullen komen.

Vrouwen zoeken het wat minder stoer, welke vrouw heeft er nooit van gedroomd om later een prinses te worden. Zelfs Nederlands eigen prinsesje Amalia droomt ervan. Als dreumes vertelde zij de media dat ze later een echte prinses wilde worden, met een echte prinsessenjurk. Dat was duidelijk een ander vehaal dan het leven dat ze al leidde.

Maar er is één kostuum dat nog populairder is dan al het bovengenoemde, geen prinsessenjurk kan tippen aan de jurk die Marilyn Monroe droeg in de film The Seven Year Itch in 1955. Volgens de Britten in ieder geval, want in een onderzoek dat de British Heart Foundation afnam onder het Britse publiek werd de halterjurk van Marilyn Monroe uitgeroepen tot het meest iconische filmkostuum aller tijden. De witte halterjurk, uit misschien wel de meest iconische scène ooit, die in de film omhoog geblazen werd door een ventilatierooster en Marilyn uit alle macht probeerde naar beneden te houden. De jurk waarin iedere vrouw een mooi figuur heeft. Het is een ontwerp van William Travilla en werd in 2001 geveild voor 3,9 miljoen euro. Dat hij de meest iconische jurk ooit ontwierp wist hij toen zelf waarschijnlijk ook niet.

Q: welk filmkostuum mag van jou de naam “meest iconische filmkostuum alle tijden” dragen?

Bron: Textilia.nl
Beeld: 1000thingsnyc.com

Één reactie op “Jurk Marilyn Monroe meest iconische filmkostuum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.