Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Het WK in de notendop

Voetbal mag dan misschien een mannen-ding zijn. Met het WK is de balsport voor elke sekse weggelegd. Het zijn net zo goed de vrouwen als de mannen die vreugdekreten uitschreeuwen na elk doelpunt en ook de lelijke-woorden-serenade kan tijdens het WK zomaar uit de mond van een vrouw rollen.

hh1

Al die fanatieke bekkies, bijna tegen het beeldscherm aangeplakt, tijdens elke wedstrijd die Nederland speelt. Vanavond is het weer zover. De zesde wedstrijd alweer. Dus het kan zijn dat je even niet meer he-le-maal precies weet wat er ook al weer allemaal is gebeurd.

hh2

Op een rijtje:
De eerste wedstrijd speelde Nederland tegen Spanje, waarbij Van Persie met zijn inmiddels wereldberoemde snoekduik de bal in het doel kopte. De stand eindigde met 5-1 voor ons!

De tweede wedstrijd was Australië de pineut. Terwijl Nederland dacht dat ze de Australiërs wel even zouden platwalsen, bleek er toch weerstand te zijn om uiteindelijk een 2-3 voor Nederland neer te zetten.

hh3

Loei hete Chili verloor in de derde wedstrijd van ons met een eindstand van 2-0. De poelwedstrijd waren we door, op naar de achtste finale.

En toen waren de Mexicanen aan de beurt met hun poging om de Nederlanders in de pan te hakken. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Heel Nederland smulde van de Mexicaanse nacho’s die door ons team in de pan werden gehakt.

hh4

De laatste finale liet koud zweet op onze verhitte voorhoofden staan. Nadat we allemaal dachten dat de fouten van de scheidsrechter nog wel eens invloed zouden kunnen hebben op eindstand -oké Van Persie stond inderdaad vaak buiten spel (wat dat dan ook precies zijn mag), maar deze grensrechter dacht wel heel vaak te zien dat Nederland buiten spel stond op het moment dat de bal knoepers hard in het net geschoten zou worden- maakteVan Gaal de geniale zet om een speciale keeper in te zetten voor de penalty’s die van een 0-0 ineens een 4-3 (officieel 1-0, omdat het penalty’s betrof) maakte. Dit hadden we nog niet eerder gezien.

Het is wel opvallend dat veel beslissende doelpunten pas laat in de wedstrijd worden gemaakt. Zou dat ook een tactiek van Van Gaal zijn om veel beslissende doelpunten tot het laatste moment te bewaren? Wel een hele tricky tactiek als je het ons vraagt.

Vanavond neemt Argentinië het op tegen het gevaarlijke Nederland. Dat wordt weer zo’n bloedstollende wedstrijd. Dat kan niet anders, want zij hebben Messi die het hele Argentijnse team in zijn eentje draagt. Wij denken dat het op het nippertje 1-0 voor Nederland wordt.

Q: Wat denk jij dat de eindstand van vanavond wordt?

Beeld: Pinterest, Instagram, Twitter

3 reacties op “Het WK in de notendop”

Ik vrees dat jullie (Ja ik ben een Belgische) vandaag gaan verliezen…
Volgens mij spelen de Argentijnen het net hetzelfde als bij ons: een vroeg doelpunt om daarna alles dicht te gooien. Geen mooi voetbal natuurlijk, maar wel reglementair… 🙂
Duitsland wordt hoe dan ook wereldkampioen, en terecht natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.