Categorieën
Fashion Nieuws

Nieuwe generatie ontwerpers

Als beginnend ontwerper showen tijdens London Fashion Week, onmogelijk zou je denken. Toch is niets minder waar, het platform NEWGEN maakt het namelijk mogelijk. NEWGEN, voluit New Generation, werd in 1993 opgericht door de Britisch Fashion Council. Het platform ondersteunt jonge ontwerpers in het leggen van contact met bijvoorbeeld de pers en inkopers. Dit jaar worden de jonge ontwerpers van NEWGEN gesponsord door niemand minder dan Topshop, en de gelukkige zijn..

newgen1

Het plaform voor de jonge talentvolle ontwerpers heeft de namen van de ontwerpers bekendgemaakt die dit jaar worden gesponsord. De beginnende merken Marquez Almeida, 1205 en Danielle Romeril mogen een vreugdedansje doen. Daarnaast kunnen Ryan Lo en nieuwkomers Faustine Steinmetz en Ashley Williams ook financiële ondersteuning verwachten. NEWGEN wordt gezien als ‘het beginpunt voor iedereen die iets wil met de toekomst van mode’, zoals de voorzitter Sarah Mower zelf zegt. Met voorgangers als Alexander McQueen, Christopher Kane en Erdem mogen de nieuwkomers in hun handjes knijpen. Deze inmiddels grote modenamen begonnen ook ooit met de ondersteuning van NEWGEN!

Moeten we op London Fashion Week nog tot september wachten, onze eigen editie in Amsterdam staat alweer voor de deur. Dit jaar viert Fashion Week haar 10-jarig bestaan, reden voor een feestje dus! Het Downtown-programma is inmiddels in volle gang en later deze week is het ook tijd voor de catwalkshows. Het zijn weer fijne weken voor de modeliefhebber.

Q: Breng jij een deze dagen nog een bezoekje aan Amsterdam Fashion Week?

Bron – beeld: British Fashion Council 

Één reactie op “Nieuwe generatie ontwerpers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.