Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

8 Genomineerde Oscar films die je moet zien

Als gevolg van de bekendmaking van de Oscarnominaties hebben we weer een hele mep films aan onze “to see”-lijst kunnen toevoegen. Niet dat we zoveel tijd over hebben. Maar zo’n lijst is verrekte handig als je hersencappaciteit het je op je luie, suffe, dullige, katerige zondag eventjes laat afweten en niet meer zo optimaal presteert als dat je van je hersenen gewend bent.

oscars

Trailers checken
De goudgloeiende Oscars zijn dan nog niet uitgereikt, maar dat wil niet zeggen dat ze niet inspirerend werken. De genomineerden zijn al wel bekend gemaakt en dat betekent maar één ding: trailertjes checken! Typisch gevalletje “it’s a dirty job, but someone’s got to do it. Dus Femme Magazine’s Mariëlle offered zichzelf maar weer op. #zwaarleven.

End dan krijg je dit
Op de Oscar website kunnen de trailers alleen bekeken worden door mensen die in de V.S. wonen of in gebieden die onderdeel uitmaken van de V.S. Gelukkig is YouTube al lange tijd een grote vriend en zullen we het daarmee moeten doen.

The Imitation Game

Weer een film uit de Tweede Wereldoorlog? Daar kun je er niet genoeg van zien als je wilt weten wat zich in die periode afspeelde. Helaas zijn er verhalen te over en zal niemand ooit uitgesproken zijn over de verschrikkelijke gebeurtenissen uit die tijd. Juist omdat ze zo verschrikkelijk waren. Helaas heeft die tijd er moeten zijn. The Imitation Game is een waargebeurd verhaal over een Britse wiskundige die onderschepte gecodeerde berichten van Duitsers moet ontcijferen. Hiervoor ontwikkelde hij een machine, maar dat had nogal wat voet in aarde.

Selma

Nog een film over een belangrijk stukje geschiedenis. Namelijk over Martin Luther King. Het tijdperk van de extreme rassenscheiding. Sommige delen van de V.S. zitten nog steeds midden in deze situatie. Hier in Nederland kunnen wij ons daar weinig bij voorstellen. We ontkennen geen rassenscheiding in ons land, maar het loopt gelukkig lang niet zo extreem de spuigaten uit zoals in de V.S. Alleen daarom willen wij de film al zien. En natuurlijk om dat Oprah Winfrey erin meespeelt.

The Theory of Everything

Het is een romantische film, maar dat maakt het niet meteen een feel good film. De film is gebaseerd op het leven van wetenschapper Stephen Hawking naar het verhaal van zijn vrouw Jane Wilde. Het verhaal begint als een liefde waarin alles mogelijk lijkt te zijn. Helaas valt de mogelijkheid van de ziekte ALS daar ook onder. Stephen krijgt de diagnose en heeft nog maar 2 jaar te leven. Stephen en Jane doen het samen. Hoe zwaar het ook is. Hawking blijkt helemaal niet 2 jaar te leven te hebben. Sterker nog: hij leeft nog steeds.

The Grand Budapest Hotel

Een film die we stiekem al hebben gezien, maar die zeker niet in de lijst mag ontbreken omdat dit zeker een serieuze kanshebber van een Oscar is. Het is een bizarre film. Eéntje van het kaliber Amélie. Het verhaal gaat over een hoteleigenaar die betrokken raakt bij de diefstal van een zeer kostbaar schilderij die onderdeel uitmaakt van een familiefortuin. De film is een aaneenschakeling van bizarre taferelen die ervoor zorgen dat je de film vaker wilt zien.

The Boxtrolls

Een portie feel good met grappen en grollen staat paraat. Maar waar de hele film eigenlijk om draagt is dat de stad waar de Boxtrolls wonen alle Boxtrollholen wilt ontruimen. Dus ook het hol waar een jongen is opgegroeid met deze abnormale wezens. De inwoners van de stad zijn bang voor de Boxtrolls. Maar eigenlijk zijn ze vrij onschuldig en zijn ze vooral bezig met het omtoveren van afval in nieuwe uitvindingen.

Still Alice

We zijn nou eenmaal gevoelig voor films die heel duidelijk weergeven hoe het leven met ziektes eruit ziet. Still Alice is zo’n film. Het legt haarfijn uit hoe iemand leeft die aan alzheimer lijdt. Hoe je je ervan bewust wordt dat je steeds meer dingen vergeet.

Gone Girl

Dit lijkt ons dus echt zo’n typische tranentrekker waarbij je af en toe vergeet te ademen van de spanning. Nick Dunne’s vrouw verdwijnt op de dag dat ze vijf jaar getrouwd zouden zijn. Hij zit vol met verdriet, zoekt overal. Hij lijkt haar echt te missen en te willen vinden. Maar als blijkt dat hij alleen maar liegt en bedriegt is hij ineens de hoofdverdachte van deze mysterieuze vermissing.

Wild

Wandelen als therapie. Een wandeling van 4286 kilometer om haar scheiding en het verlies van haar moeder te verwerken en om haar wilde, roekeloze gedrag in banen te kunnen leiden. Dat is wat Cheryl Strayed in de film Wild doet.

Beeld

Één reactie op “8 Genomineerde Oscar films die je moet zien”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.