Categorieën
Beauty Make-up

Is Maybelline Dream Wonder Nude de perfecte foundation?

Het minimalisme zet zich door in beauty. Niet dat plamuurlagen ooit “in” waren. Toch zijn knalkleuren niet meer wat ze geweest zijn. En wanneer ze er zijn worden zij ook tot het minimum gedreven. De focus ligt tegenwoordig op wenkbrauwen en een stralende huid. De rest is bijzaak. Als die twee goed tot hun recht komen, dan kan er eigenlijk niks meer verkeerd gaan.

may1

Stralende huid
Een stralende huid, hoe krijg je die? Het is de kopzorg van menig vrouw. Het hele verhaal begint natuurlijk bij de juiste verzorging. Leer je huid kennen. En geef het de zorg die het nodig heeft. Een droge huid en toch teveel glans? Dan zou het wel eens kunnen zijn dat je een vette huid hebt met een vocht tekort. En heel vaak kun je dat al bestrijden door simpelweg voldoende water te drinken. Wanneer de hele huid droog is vraagt de huid om een rijke dagcrème en wanneer de huid vet is moet je hier ook op de juiste manier op in spelen door verzorging te gebruiken de gemaakt is voor een vette huid.

Weg met die oneffenheden
Allemaal leuk en aardig, dan is je huid goed verzorgt en toch zie je nog vlekjes of roodheid die je liever niet ziet. Dan komt foundation om de hoek kijken. Foundation is er om de laatste overgebleven imperfecties weg te werken. Om net even die extra verfijning te realiseren. Voor die laatste finish heeft Maybelline een mooie foundation op de markt gebracht: Dream Wonder Nude. De foundation is heel dun en daardoor makkelijk aan te brengen. En omdat het product zo vloeibaar is, zul je nooit het plakkaat-effect krijgen. De foundation zal niet zichtbaar zijn op de huid, maar het maakt het geheel toch net even dat beetje mooier.

may5
Omdat de foundation zo dun is, wordt hij aangebracht met een druppel applicator.

Breng de foundation eerst even op de hand aan, zodat het alvast kan opwarmen. Een opgewarmde foundation versmelt beter met de huid. Breng het vervolgens vanaf de neus aan op de huid, en verspreid het vanaf dit middelpunt over de rest van het gezicht. Breng de foundation ongeveer aan tot 2 centimeter vanaf de omlijsting van je gezicht. Vanaf daar blend je de aangebrachte foundation richting de haargrens. Zo heb je nooit meer lelijke foundation randen. Geen masker-effect. Daarom is het heel belangrijk dat de foundation tint goed bij je huidskleur past, want anders blijf je de overgang zien. Extra kleur aanbrengen doe je met bronzer en wil je een tintje lichter dan gebruik je highlighter. Laat Maybelline Dream Wonder Nude na het aanbrengen een paar minuutjes intrekken en kijk dan nog eens in de spiegel. De foundation is mooi samengesmolten met de huid. En pas nu is goed te zien welke poeders er nog aan te pas kunnen komen om het geheel af te maken.

may4

Tijdens het testen van Maybelline Dream Wonder Nude merkten we al snel dat de foundation echt bedoeld is als finish. Het is niet dekkend genoeg om duidelijk zichtbare oneffenheden zoals puistjes en pigmentvlekken weg te werken. Hiervoor heb je echt een concealer of een meer dekkende foundation nodig als het grotere oppervlakten betreft.

may2
De foundation is verkrijgbaar in 6 tinten: 10 Ivory; 20 Cameo; 21 Nude; 30 Sand; 40 Fawn en 48 Sun Beige. Wij ontvingen die hierboven in beeld gebrachte 20, 30 en 40.

may3
Van links naar rechts: 20 Cameo; 30 San en 40 Fawn. Zoals je ziet zijn de kleurverschillen maar heel minimaal, doch cruciaal. In de afbeelding is duidelijk zichtbaar hoe dun de foundation is.

Vanaf eind februari is Maybelline Dream Wonder Nude verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos en DA/DD voor €14,49.

Q: Welke eigenschappen moet de perfecte foundation volgens jou hebben?

 

Één reactie op “Is Maybelline Dream Wonder Nude de perfecte foundation?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.