Categorieën
Lifestyle

Handschrift tag

In beautyblogland gaan er regelmatig leuke tags rond, zowel beauty als non-beauty gerelateerd.
Van Serena van Beautylab kreeg ik onlangs de handschrift tag waarbij het de bedoeling is dat je 8 vragen beantwoord en deze opschrijft. In een tijd waar bijna alles via het toetsenbord gaat is het wel leuk weer eens ouderwets pen en papier te pakken en het handschrift van mensen te zien!

De vragen:

1. What’s your name/your blogger name?
2. What’s your blog’s name/URL?
3. Write “The quick brown fox jumps over the lazy dog.”
4. Favorite quote?
5. Your favorite song?
6. Your favorite band/singers?
7. Anything else you want to say?
8. Tag three to five other people

There we go!

Je hebt vast wel eens gehoord dat een handschrift veel kan verklappen over de persoonlijkheid en het karakter van iemand. Je zou er onder andere uit op kunnen maken wat je sterke en zwakke punten zijn, wat je manier van denken is en of je intuïtief, creatief, uitbundig, zelfverzekerd, open of juist gesloten bent. Zo wordt de manier waarop je je pen over het papier beweegt vooral beïnvloedt door emoties, gevoelens en stemmingen. Wanneer je heel blij bent kan je handschrift er heel anders uitzien dan wanneer je boos of verdrietig bent. De beweging in je handschrift zegt vaak iets over je gevoelsleven en de vorm van de letters geeft aan hoe jij jezelf naar de buitenwereld toe profileert.

Een richtlijn die grafologen (mensen die handschriften bestuderen) aanhouden is: hoe groter je handschrift des te groter je gevoel van eigenwaarde. Nu wil dat overigens niet zeggen dat alle mensen die klein schrijven een lage dunk van zichzelf hebben, maar om groot en aanwezig te schrijven heb je wel wat power en een bepaalde uitbundigheid nodig. Wanneer je handschrift erg wisselend van grootte is kan dit aangeven dat je ook een wisselend gevoel van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid hebt.

Wanneer je veel ruimte tussen de regels laat ben je waarschijnlijk een nuchter type. Weinig ruimte tussen de regels geeft aan dat je vaak denkt vanuit details en minder vanuit het grote geheel. Als de beweging van je handschrift continue rustig en gelijkmatig is ben je waarschijnlijk goed in balans en zul je niet heel stressgevoelig zijn.

Dan is er ook nog veel verschil in hoeveel druk je op je pen en papier uitoefent bij het schrijven. Je hebt mensen die als het ware over het papier zweven en anderen duwen bijna hun pen door het papier heen. Vooral het soort brief of tekst dat je schrijft kan verschil in druk geven. Waarschijnlijk zul je harder duwen wanneer je een boze brief schrijft dan wanneer je je lover met geurend briefpapier sealed with a kiss vertelt hoe gek je op ‘m bent. Wanneer je echt enorme druk uitoefent zou dit erop kunnen wijzen dat je wat last hebt van frustraties en wanneer je erg zachtjes duwt is de kans aanwezig dat je misschien even in een dipje zit.

Nu ben ik benieuwd hoe jouw handschrift is!
Schrijf je netjes
of zijn het bij jou schots en scheve hanenpoten? En wisselt jouw handschrift vaak in grootte en beweging of blijft het vrij constant?

9 reacties op “Handschrift tag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.