Categorieën
Beauty Make-up

Sleek Face & Body Glo highlighter

Een product als highlighter kun je natuurlijk het hele jaar door gebruiken, maar ik merk bij mezelf dat ik er (net als bronzer) eigenlijk vooral in de zomer naar grijp. Rond deze tijd vliegen de highlighters je dan ook in allerlei soorten, maten en kleuren om de oren, maar mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen heb ik vandaag weer een nieuwe voor je! Afgelopen maandag liet ik je de prachtige Sleek Glisten Me vloeibare highlighter zien en nu heb ik wederom een Sleek highlighter voor je, maar dan in poedervorm: de Face & Body Glo!

De Sleek Face & Body Glo is een klein palette dat 5 verschillende tinten shimmery highlightpoeders bevat waarmee je je gezicht en lichaam van een mooie sunkissed glans kunt voorzien. Het doosje heeft hetzelfde uiterlijk als de oogschaduwpalettes van Sleek, maar is een slagje smaller en kleiner. Je kunt de 5 kleuren uit dit palette apart van elkaar gebruiken of met je vinger of kwast over alle 5 de kleuren gaan zodat je een wat meer diepe en donkere kleur krijgt.

Het Face & Body Glo palette is er in 3 verschillende tinten: Peach Shimmer, Bronze Baby en Gold Digga. De palettes hebben allemaal 5 kleurtjes die oplopen van licht naar donker. De Peach Shimmer heeft zoals de naam al doet vermoeden mooie peachy kleurtjes en de Bronze Baby en de Gold Digga zijn met allerlei bruin en gouden bronskleurtjes vooral geschikt voor de meiden met een wat donkere huid.

Bij mijn bleke huidje past het beste de Peach Shimmer, waarvan je hieronder de achterzijde van het doosje ziet.
Zoals je op onderstaande foto kunt zien blijkt het doosje na openen slechts voor de helft gevuld met de highlightpoeder en vind je in de andere helft een vakje met een klein kwastje. De 5 poederkleurtjes liggen in smalle banen naast elkaar en hebben een beschermend plasticje over zich.

Bij het zien van een minikwastje of applicatortje in zo’n doosje heb ik altijd meteen zoiets van: ‘weg ermee’, maar ik moet zeggen dat dit kwastje nog helemaal zo gek niet is. Hij is echt heerlijk zacht en soepel en heeft op zich een prima shape om de highlighter mee op je jukbeenderen mee aan te brengen. Natuurlijk hoef je dit kwastje helemaal niet te gebruiken en kun je het ook gewoon met een kwast van jezelf of met je vingers doen, maar wanneer je onderweg of op reis bent is het wel handig dat deze mini in het doosje zit.

De meest linkse poeder uit dit Peach Shimmer palette is een mooi licht wit/crème-achtig kleurtje, de tweede is licht goudbruin, de derde donkerbruin/brons, de vierde licht peachy en de vijfde en laatste is vrij donker oranje. De poeders hebben allen een mooie glans en een klein glittertje in zich, al is dat zo vanuit het doosje niet direct heel erg duidelijk zichtbaar.Bij het swatchen van de lichtste crèmekleurige poeder was ik niet heel erg onder de indruk van het pigment, maar na de tweede kleur kwam ik daar al snel op terug. Nu is deze goudbruine tint natuurlijk ook wel meteen een stuk donkerder en daarmee ook duidelijker van kleur, maar ook bij de rest van de poeders is het qua pigment dik in orde. Wel krijg ik een beetje een déjà vu met de oogschaduws, want ook deze poeders zijn errug kruimelig van structuur. Rondom de swatches op mijn arm lagen dan ook al gauw tientallen kruimeltjes en kleine brokjes poeder en ook het palette en de wastafel zaten binnen no time onder. Op zich even een kwestie van de korreltjes wegblazen en bij gebruik je kwast goed aftikken natuurlijk, maar het werkt toch niet heel prettig.

Een nadeel van dit palette is dat wanneer je de kleurtjes apart van elkaar wilt aanbrengen, je er bijna niet met je vinger of kwast in komt omdat ze zo enorm smal zijn en heel dicht tegen elkaar aanliggen. Wanneer je met je vinger door één kleurtje gaat neem je al snel wat van het naastgelegen kleurtje mee en dus zitten al gauw alle kleurtjes door elkaar.

Wanneer je met je vinger over alle 5 de kleurtjes gaat geeft het een vrij donker bronsachtig kleurtje.

Aangezien ik in mijn gezicht helaas niet heel bruin ben (en niet in alleen in mijn gezicht…) leek het mij het beste om wat van de meest lichte kleurtjes aan te brengen. Allereerst heb ik een beetje van de lichtste poeder op mijn jukbeen aangebracht en daar overheen nog iets van het tweede kleurtje. De lichte crèmeachtige kleur zorgt voor een mooie lichte glans en de goudbruine geeft mijn huid net dat mooie subtiel gouden tintje.

Ik denk dat ik met mijn huidskleur vooral de eerste twee en misschien de vierde kleur poeder zal gebruiken, maar de derde en vijfde zijn echt een tikkeltje te donker. Ook de kleur die ontstaat wanneer ik alle 5 de poeders door elkaar meng is voor mij too much. Het is wel jammer dat je voor een prijs van € 9,99 slechts 2 of 3 van de 5 kleurtjes gebruikt en dat er wel relatief weinig poeder in het doosje zit. Op de brokkelige structuur na is er op de poeders zelf niets aan te merken,want ze geven je huid een prachtige shimmery glow.

By Sjanty vindt dit product:

De Sleek Face & Body Glo highlighters zijn voor € 9,99 per stuk te bestellen via www.enchantra.eu

5 reacties op “Sleek Face & Body Glo highlighter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.