Categorieën
Beauty Make-up

Rimmel Glam’ Eyes Day 2 Night mascara

Ohhh, wat ben ik toch gevoelig voor mascara’s die a touch of pink hebben er zo lekker glamourous uitzien! Het slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar alleen daarvoor zou je hem al bijna aanschaffen. De nieuwe Rimmel Day 2 Night is wederom een innovatieve mascara, want hij heeft twee liefst borsteltjes. Huh, twee borsteltjes in één mascara? Jawel, kijk  maar mee!

Het geheim van deze Day 2 Night zit hem in de dubbele dop: met de bovenste zwarte geef je je wimpers meer lengte en met de onderste roze voorzie je ze van tot wel vijftien keer meer volume. Het idee achter deze Day 2 Night is dat je overdag op school of op je werk je wimpers lengte geeft met de zwarte lengte dop en voor een avondje stappen ga je voor de roze volume dop waarmee je tot maximaal 15 keer dikkere wimpers zou moeten krijgen. Dus overdag de boys op school of at the office helemaal gek maken met je ultralange wimpers en ’s avonds iedere hunk verleiden met je sexy oogopslag. Klinkt best goed, toch?

Ik zei het in de inleiding al, maar qua uiterlijk vind ik deze mascara toch wel errug leuk. Lekker stylish met de combinatie van zwart, donkerroze en wit en zoals je op allereerste foto boven dit artikel en op bovenstaande foto wel een beetje kunt zien geeft het woordje ‘Night’ op de onderkant van de mascara afhankelijk van hoe het licht erop valt een beetje een holografisch glinsterend effect. Leuk! Wat behalve de dubbele dop verder opvalt aan deze mascara is dat hij vrij breed is, in ieder geval breder dan de meeste doorsnee mascara’s.

Op de foto hieronder zie je de roze brede en grote volume dop en de zwarte smalle en langwerpige lengte dop.

Ik begin met het testen van de bovenste dop: de zwarte die mijn wimpers enorm veel lengte zou moeten geven. Zoals je ziet is deze dop vanaf de buitenkant vrij smal en lang en wanneer je hem iets opendraait zie je een eveneens smalle en lange mascara tevoorschijn komen.

De roze volume dop is een stuk breder en wanneer ik hem losdraai zie ik ook een brede mascara die wel een stukje korter korter is dan de lengte.

Dan de borsteltjes, te beginnen met die van lengte. Waar bij lengte alles langwerpig en smal is geldt dit ook voor het borsteltje waarvan de haartjes vrij ver uit elkaar staan. Een voordeel hiervan is dat er niet heel veel mascara aan het borsteltje kleeft wanneer je hem uit de huls trekt en dan heb je toch altijd iets minder snel last van klontjes.

Op mijn ogen brengt het borsteltje met de langwerpige en smalle vorm best prettig aan. Er komt niet direct heel veel mascara op mijn wimpers en daarom kun je makkelijk 2 of zelfs 3 laagjes aanbrengen. De mascara separeert mijn wimpers mooi en geeft geen klontjes. Ook hebben mijn wimpers wel duidelijk wat meer lengte gekregen, maar echt flabbergasted was ik niet. Het geeft een mooi, maar vrij gemiddeld resultaat.

Dan de volume mascara, die een twee keer zo’n dik en beetje kegelvormige borsteltje heeft. Aan dit vrij forse borsteltje zit ook meteen behoorlijk wat mascara, wat je toch een beetje aan de huls af moet vegen om niet direct hele klonten aan je wimpers te krijgen. Bij dit borsteltje staan de haartjes ook dichter tegen elkaar waardoor het je wimpers dikker en voller moet maken. We shall see!

Waar ik eigenlijk verwachtte dat het volume borsteltje het makkelijkste en prettigste zou aanbrengen blijkt dat niet helemaal zo uit te pakken, want doordat hij vrij breed en groot is voorziet hij je wimpers snel van (te) veel mascara en ontstaan er vrij snel klontjes en aan elkaar gekleefde wimpers. Ik zie wel dat deze mijn wimpers dikker maakt dan het lengte borsteltje, maar 15 keer….? Ehh, nee.

Ik moet zeggen dat ik  op zich wel duidelijk verschil tussen de beide borsteltjes merk, want met de zwarte dop bereik je met het lange en smalle formaat inderdaad wat meer lengte en de volume maakt je wimpers met haar brede en dikke formaat wat voller en volumineuzer.

Afgezien van het feit dat ze beiden op zich doen wat ze moeten doen vind ik de resultaten niet bijster bijzonder en is het effect niet veel meer dan bij een gemiddelde mascara. Het hele concept van lengte voor overdag en volume voor ’s avonds klinkt natuurlijk leuk, maar ik denk dat een vrouw ook overdag graag zowel lange als volle wimpers wil en niet overdag eentje voor lengte en dan ’s avonds weer eentje voor volume moeten aanbrengen.
Het is allemaal een beetje overbodig en dubbelop en om daar nu € 12,99 voor te betalen….
Ik snap wel dat Rimmel steeds met een nieuwe en innoverende mascara moet komen, maar dit soort systemen werken gewoon niet echt. Ook de 1-2-3- mascara met de 3 verschillende standen voor 3 keer verschillend volume was niet bepaald een succesformule te noemen. Als ik Rimmel was zou ik het bij een normale vorm mascara houden en die zoveel mogelijk optimaliseren en laten doen wat het moet doen: én lengte én volume geven.

By Sjanty vindt dit product:

helaas niet heel overtuigend….

De Rimmel Glam’ Eyes Day 2 Night mascara is voor € 12,99 verkrijgbaar bij de drogisterij.

Tot en met 5 juni krijg je bij Kruidvat € 3,00 korting op deze mascara en kost hij je dus € 9,99!

9 reacties op “Rimmel Glam’ Eyes Day 2 Night mascara”

inderdaad teleurstellend vooral die van volume want je wimpers zijn gewoon aan elkaar geplakt en dat is niet echt wat een volume mascara moet doen dus dat vind ik wel zonde voor je geld.

Ik vind, zoals je zelf ook al zei, dat er wel duidelijk verschil is tussen je wimpers met de lengte kant, en met de volume kant! Maar wel jammer dat je wimpers nogal klonterig worden van de volumekant..

ik heb deze mascara ook en ik weet nu het geheim.
(en het werkt niet eens)

aan volume zit meer mascara dan in lengte.
hoe weet ik dat nou als je volume er helemaal uit haalt en dan aan de dop van lengte draait en er ook uithaalt zie je dat aan de onderkant van volume heel veel zwart zit(mascara)

Xxx Isa

ik heb deze mascara ook een keer geprobeerd, maar vond het helemaal niets. Heb van mezelf best volle wimpers dus met de volume mascara veranderde mijn wimpers in grote zwarte plakken, niet zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.