Categorieën
Lifestyle

Een paar gratis én last minute vaderdagcadeautjes!

Nog één nachtje slapen en dan is die ene dag in het jaar waarop alles om de man des huizes draait weer aangebroken, oftewel vaderdag. Al een paar weken voor moederdag staan de reclamefoldertjes, internetsites en winkeletalages bomvol met leuke hebbedingetjes waar je je mams mee kunt verrassen maar vaderdag blijft daarin naar mijn idee toch altijd een beetje achter. Overigens volkomen onterecht, want paps verdient natuurlijk net zo goed een leuk presentje voor één van de zwaarste jobs ter wereld: vader zijn. En nee, je hoeft daarvoor echt geen dure geurtjes, boormachines, flessen drank of stropdassen aan te schaffen, er zijn genoeg cadeautjes die helemaal gratis, last minute-proof én hartstikke leuk zijn!

Een dikke, dikke kus!
Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jou en je vader zit, maar geef jij je hem zo af en toe wel eens een dikke pakkerd? Gewoon zo bam! op z’n wang, om te laten zien dat je gek op ‘m bent? Nee? Nou, dan is dat jouw ideale cadeau voor komende vaderdag! Helemaal gratis en voor niets maar voor hem van enorme waarde, geloof mij maar!

Collage van jou & paps
Het klinkt misschien een beetje cheesy, maar het is onderzocht: papa’s zijn het meest blij met zelfgemaakte cadeautjes. Dus, pak een groot, leeg vel papier, een pot lijm, zoek de leukste foto’s van jullie samen op de computer of in die stapel fotoalbums op zolder en leef je helemaal uit op een mooie collage van jou en je paps. Foto’s van jullie samen op vakantie, aan het kerstdiner, op je verjaardag, je eerste schooldag, daarna een leuk zelf versierd lijstje eromheen en ik verzeker je dat hij er superblij mee zal zijn!

Koningsmaal
Is je pa degene die een paar keer per week, of misschien zelfs iedere avond, zorgt dat er een lekker bordje eten op tafel staat? Draai de rollen dan eens om en verras hem met een koningsmaal waar hij zelf bijna niet tegenop kan. Ben je zelf niet zo’n keukenprinses, roep dan gewoon lekker de hulp van je mams, broertje(s), zusje(s), tante, oma en/of buurvrouw in, maar zorg in ieder geval dat pa de keuken niet in komt!

Je bent de beste vader van de wereld, omdat…..
Jaren geleden heb ik voor mijn vriendje voor Valentijnsdag een grote lege, pot gekocht en daar honderd opgevouwen gekleurde papiertjes in gedaan met op ieder briefje een reden waarom ik zo gek op ‘m ben. Natuurlijk kan dit ook prima voor vaderdag (je bent de beste vader van de wereld, omdat….) en echt, het is behalve leuk om te geven ook nog eens hartstikke leuk om te maken!

De beste, de stoerste, de liefste, de sterkste…….
Complimentjes geven is anno 2012 meer uitzondering dan regelmaat en dat is zó zonde. Zeg je wel eens tegen je paps dat hij de beste lasagne van de wereld maakt? Dat hij schilderijtjes op kan hangen en banden kan plakken als geen ander? Dat hij de allerliefste, allersterkste en allerstoerste is? Nee? Dat wordt dan de hoogste tijd, vind je niet?

Q: Heb jij al een cadeautje klaarliggen voor je vader of wordt het misschien één van bovenstaande gratis last minute tips?

6 reacties op “Een paar gratis én last minute vaderdagcadeautjes!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.