Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Gooische Vrouwen – De film

10 maart aanstaande  is het zover: dan zal ‘Gooische Vrouwen – De film’ in de bioscopen te zien zijn! In de zomer 2009 werd door de bedenkster van de serie, Linda de Mol, bekend gemaakt dat het vijfde seizoen van de serie de laatste zou zijn, dit tot verdriet van de vele fans. Gelukkig werd kort daarna door regisseuse Will Koopman bekend gemaakt dat er hard gewerkt werd aan een filmscript rond de personages van de serie, hoera!

Het script voor de film is geschreven door Frank Houtappels, die ook eerder de scripts schreef van de films ‘Ellis in Glamourland’ (waarin Linda de Mol de hoofdrol speelde) en ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ en de serie ‘Het Schaep met de vijf Pooten’.  Het idee was meteen om de film een heel andere vorm dan de series te geven, dit vooral om ervoor te zorgen dat de film meer wordt dan slechts een dubbele televisie-aflevering.
Heel even leek het erop dat Willemijn (Annet Malherbe) in de film terug zou keren, maar dit ging (helaas) toch niet door omdat het voor het script wat lastig werd om én Willemijn én Roelien in het verhaal te verwerken.

Het verhaal van Gooische Vrouwen – De film

In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader  te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen.
Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

De cast van Gooische Vrouwen – De film

Linda de Mol – Cheryl Morero
Susan Visser – Anouk Verschuur
Tjitske Reidinga – Claire van Kampen
Lies Visschedijk – Roelien Grootheeze
Peter Paul Muller – Martin Morero
Derek de Lint – Dokter Rossi
Leopold Witte – Evert Lodewijkx
Daniël Boissevain – Tom Blaauw
Marcel Musters – Dirk Stubbe
Mea de Jong – Merel van Kampen
Priscilla Knetemann – Louise Lodewijkx
Koen Wauters – Jean Philippe

Daarnaast zullen in de film worden veel bijrollen worden vervuld door bekende Nederlanders, waaronder Jeroen van Koningsbrugge, René Froger, Remko Vrijdag, Loes Luca, Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Paul Groot en Monic Hendrickx.

Bekijk hieronder alvast de trailer van Gooische Vrouwen – De film!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.