Categorieën
Beauty

De 10 grootste make-up missers

Grote kans dat je er zelf ook wel eens schuldig aan bent geweest: make-up missers.
Ja, ook ik ben as guilty as what. Je loopt even voor paal, maar het positieve ervan is dat je er (hopelijk) van leert!

Misser 1
Spinnenpoten
Nog een laagje, nog een laagje…… Meer, meer, dikker, dikker…
Resultaat: dikke lagen aan elkaar geklonterde en geplakte mascara waardoor er een soort spinnenpoten-effect ontstaat. Sommige jonge meisjes zie je er gewoon dagelijks de straat mee op gaan, maar echt mooi is het natuurlijk niet.
Bovendien is het ook niet heel goed voor je wimpers, want ja het moet er ’s avonds ook allemaal weer af…

Je voorkomt dit door maximaal 2 laagjes mascara aan te brengen en geen oude, uitgedroogde mascara’s te gebruiken.

Misser 2
Pandabeer-effect

Zoals je hierboven bij Rihanna ziet is de gebruikte concealer veel te licht voor haar huid en te aanwezig waardoor ze net een pandabeertje lijkt.
Je voorkomt dit door om te beginnen een niet tè lichte concealer te gebruiken en mocht je de concealer desondanks alsnog te veel blijven zien kun je hierover wat foundation aanbrengen zodat het één geheel wordt met de rest van het gezicht.

Misser 3
Lippenstift op de tanden

Als je dan voor stunning red lips gaat, breng het dan om te beginnen goed en netjes aan want je ziet elke uitglijder.
Net zo belangrijk is je lippen na het aanbrengen ook af en toe even te checken om te zien of het er allemaal nog een beetje behoorlijk uitziet en of de lipstick nog óp je lippen zit.
Je ziet het bij Paris: lippenstift op je tanden ziet er namelijk niet zo heel charming uit……

Misser 4
Te donkere wenkbrauwen

Met een wenkbrauwkitje dat een paar kleurtjes bevat is het soms lastig een kleur te vinden die écht met jouw wenkbrauwen matcht, maar kies dan eerder voor een iets lichtere kleur dan veel te donker.
Je wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je gezicht(suitdrukking) en met veel te zwaar en te donker aangezette brows oog je al gauw heel streng en nors en lijdt het enorm af van de rest van je gezicht.
Verder is het belangrijk je wenkbrauwen bij helder daglicht aan te zetten zodat je zelf al snel ziet of het té is.

Misser 5
Te donkere/aanwezige foundation

Misschien wel één van de meest gemaakte missers.
Foundation is de basis voor je gezichts make -up en vormt een soort schildersdoek van waaruit je verder gaat werken.
Het is dan ook erg belangrijk dat dit er goed en natuurlijk uitziet, want zodra dit niet het geval is lijdt het alleen maar af van de rest van je make-up en komt dit ook niet goed tot zijn recht.
Kies om te beginnen een foundationkleur die bij jouw huid past. Dit doe je natuurlijk het beste bij helder daglicht. Probeer een beetje van de foundation uit op je kaaklijn en/of kin en check of de kleur niet teveel van je huidskleur afwijkt.
Zorg bij het aanbrengen van foundation dat je het mooi vanuit je gezicht naar je kaak- en halslijn laat overlopen en het dus geen masker wordt.

Misser 6
Overdosis bronzer

Voor een overdosis bronzer geldt eigenlijk hetzelfde als bij een te donkere foundation: test de bronzer altijd eerst even (op je kaaklijn) in natuurlijk licht om een heel onnatuurlijke zonnebank-look te voorkomen.
Je kunt na het aanbrengen van de bronzer eventueel een foto van je gezicht maken om te zien of het er goed en niet tè uitziet. Wees ook voorzichtig met het doseren van de bronzer bij het aanbrengen. Omdat het natuurlijk een vrij donker product is, heb je al gauw teveel.

Misser 7
Te enthousiast epileren

De wenkbrauwen zijn net al even langs geweest, maar naast de kleur is de vorm natuurlijk ook enorm belangrijk.
Voor de vorm van de wenkbrauwen zijn er heuse mode-trends, maar eigenlijk moet je gewoon zo dicht mogelijk bij jezelf en de natuurlijke vorm blijven. Heb je enorme borstels staat het natuurlijk wel zo verzorgd en mooi ze wat bij te werken.
Vooral in de jaren negentig was men nogal enthousiast met het pincet en resulteerde dit in van die heeeele dunne boogjes, dat is echt not done. Vaak zorgt dit ervoor dat je gezicht continue in de ‘vraagteken’ modus staat en dat wil je echt niet.
Wees dus niet al te enthousiast met plukken en neem als je bezig bent af en toe even afstand van de spiegel zodat je kunt zien of je niet teveel weghaalt en of beide brows een beetje symmetrisch zijn.

Misser 8
Donkerbruine lipliner

Ook zo’n eighties/nineties fail: donkerbruine lipliner. En dan het liefst ingekleurd met een zo’n licht mogelijke lipstick. Fout, fout! Nude lipstick/lipgloss mag dan tegenwoordig weer helemaal hot zijn, maar dan op een heel andere manier!
Pamela Anderson wordt ook nowadays nog regelmatig met deze oldschool lip-look gespot worden, maar je ziet het… het oogt al gauw enorm trashy.

Misser 9
Teveel eyeliner


Daar hebben we haar weer. Vèèèl te veel eyeliner en ook vooral niet op de juiste manier aangebracht.
Eyeliner kun je beter niet gebruiken om de vorm van je ogen te accentueren of grote te doen lijken, want dit zorgt alleen maar voor een heel onnatuurlijk en raar effect. Sowieso kun je van eyeliner beter niet teveel gebruiken.
Door een dun randje zo dicht mogelijk tegen je wimperrand aan te maken creëer je en natuurlijke open blik.

Misser 10
Opvallende ogen én lippen

Als je je gaat opmaken moet je je eigenlijk van tevoren bedenken of je voor óf opvallende ogen gaat óf voor opvallende lippen.
Met én dikopgemaakte ogen én een felle opvallende kleur op je lippen weten de mensen niet meer waar ze moeten kijken en wordt het een beetje een gevalletje ‘overdaad schaadt’.

Hier is ook iets niet helemaal goed gegaan……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.