Categorieën
Fashion

De 10 grootste modemissers!

Behalve met make-up kun je natuurlijk ook met je kleding enorrrrrum de fout in gaan.
Hieronder de 5 grootste fashion fails!

Fail 1
Een maatje te klein of te groot

Het rollade-effect werkt voor niemand in het voordeel, dus ga je  in godsnaam niet in veel te kleine kleren wurmen.
Je kunt je vriendinnen wel voor gek willen houden dat je in maatje 36 past, maar daarmee houd je natuurlijk altijd nog het allermeeste jezelf voor de gek en lóóp je daarmee ook nog ’s voor gek. In plaats van slank te lijken bereik je er het tegenovergestelde mee en oog je alleen maar dikker. Trek dan liever een broek met een maatje groter zodat alles er behoorlijk in past en er niet van die lovehandles over de rand van je broek hangen. Vaak zien dit soort taferelen er ook niet heel smakelijk uit voor je omgeving, so don’t.

Te klein is wat, maar te groot ziet er ook niet heel flatteus uit.
Het is belangrijk dat je kijkt waar je lichaam het beste in uit komt en je je kleding dus ook niet veel te groot koopt waardoor je figuur volledig verdwijnt. Bovendien lijk je in van die grote vormloze hobbezakken al gauw heel kolossaal en oogt ook het snel een beetje slordig.

Fail 2
Zichtbare lingerie

Helaas komt dit fenomeen nog tè vaak voor. Knellende onderbroekranden die je dwars door broeken heen ziet, strings die een halve meter boven spijkerbroeken uit steken, zichtbaar overtollig borst dat onder, boven en naast de bh uit floept… Het zou verboden moeten worden!

Voor wat betreft ondergoed is het handig als je verschillende kleuren, soorten en maten hebt.
Als je doorschijnende kleding draagt kun je het beste voor een lichte/huidkleurige kleur kiezen en als het even kan naadloos, zodat je geen randjes ziet. En die strings boven die spijkerbroek…… dat hebben we nu wel gezien!!

Ook is het belangrijk dat je een goede passende bh draagt, want vooral bij strakke shirtjes of blousjes zie je alles erdoorheen en dan zijn bobbels of lijnen niet heel sexy. Let bij het uitkiezen van je bh ook op de kleur van de kleding die je draagt.
Een rode bh onder een wit t-shirtje, mwoh.. Koop je je bh elke keer mis en kun je geen goede vinden? Ga dan naar eens een goede lingeriewinkel (Hunkemöller, Livera), waar ze je maat kunnen opnemen en je advies kunnen geven voor het kiezen van een bh die bij jou past.

Fail 3
Vieze, versleten, stinkende kleding

Niet iedereen kan zich elke maand nieuwe kleding veroorloven, maar ervoor zorgen dat je er op zijn minst een beetje fatsoenlijk en verzorgd bij loopt hoeft niet zo heel veel te kosten. Kleding met enorme zweetplekken, nare geurtjes, gaten, vieze vlekjes….. niet doen. Ook voor je medemens is het niet heel aangenaam als je een uur in de wind stinkt en er een beetje smoezelig bijloopt.
Het ziet er gewoon allemaal net even wat aantrekkelijker uit als je kleding schoon, frisgewassen en n goede staat is en lekker ruikt.
Bovendien voel je jezelf dan ook veel fijner!

Fail 4
Zomaar alles aantrekken

Kijk of de kleding die je draagt bij je past. Ga niet zomaar als een kip zonder kop met de mode mee als het je niet staat en alles behalve flattering voor je is. Sowieso is de kleur heel belangrijk: zo kunnen sommige kleuren bepaalde mensen heel ‘flets’ maken en andere juist heel ‘hard’. Ook moeten sommige mensen opletten met patroontjes en dan vooral strepen, want die kunnen vaak onnodig breed laten lijken. Verder is het dragen van zware, massieve stoffen ook niet voor ieder figuur weggelegd en hetzelfde geldt voor laagjes.

Ook leeftijd speelt mee. Het komt vaak genoeg voor dat vrouwen van middelbare leeftijd zich waarschijnlijk nog enorrrum jong voelen, zich daar ook naar kleden en dus met kleding voor meisjes van 16 over straat gaan.
Nu hoef je als je de 50 bent gepasseerd natuurlijk ook niet meteen in vormloze jurken met bloemetjespatroon te lopen, maar er is ook nog zoiets als een middenweg. Kleed je naar je leeftijd.

Fail 5
Verkeerde make-up, schoenen en/of sieraden

Je kunt nog zo’n leuk setje bij elkaar hebben gezocht, maar als je daarbij de verkeerde make-up, schoenen en/of sieraden draagt komt dit helemaal niet meer tot zijn recht. Vooral schoenen zijn belangrijk en bepalend voor je outfit en kunnen deze maken of breken. Vies, afgetrapt schoeisel kan een echte afknapper zijn. Zorg ervoor dat je schoenen er altijd netjes, gepoetst en verzorgd uit zien, dan doet dat je outfit alleen maar ten goede.

Ugh, deze kleur doet niet veel goeds voor Micha….

Deze jurk legt het accent vooral op de heupen en het achterwerk van Jen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.