Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

De afgelopen tijd hebben mijn vriend en ik relatief weinig films gekeken maar dat hebben we inmiddels weer dubbel en dwars ingehaald, heerlijk! Sinds afgelopen weekend hebben we een soort privé thuisbioscoop met beamer en kunnen we heerlijk achterover leunen en onderuit gezakt genieten van een filmpje zonder dat we de deur uit hoeven, wat een luxe! Vandaag alles over de films die ik de afgelopen tijd heb gekeken en wat ik ervan vond!

Men In Black III

Waar gaat de film over?
Agent J (Will Smith) heeft in zijn 15 jaar bij Men in Black veel gezien en meegemaakt, maar de norse houding en het terughoudende karakter van zijn partner K (Tommy Lee Jones) blijft hem verbazen. Als K’s leven en de toekomst van de planeet in gevaar zijn reist J terug in de tijd om wat dingen recht te zetten. J ontdekt dat er geheimen zijn die K hem nooit had verteld, geheimen die zichzelf onthullen wanneer hij samen werkt met de jonge versie van agent K (Josh Brolin) om zijn partner, Men in Black en de toekomst van de mensen te redden.
Wat vond ik ervan?
Deze nieuwste MIB is in 3D en dat is toch wel errug gaaf hoor, helemaal met een actiefilm als deze. Het was al heel wat jaartjes geleden dat ik deel I en II heb gezien, maar zo gauw als de film startte wist ik het allemaal weer. De snelle, supergrappige Will Smith als J, de droge, norse Tommy Lee Jones als K, veel, héél veel rare wezens en allerlei overdreven situaties, geweldig. Hoewel sci-fi niet perse mijn genre is vind ik MIB wel ontzettend leuk en ook dit derde deel heeft me in die anderhalf uur zeker weten te vermaken. Vooral de lach die Will Smith altijd aan z’n kont heeft hangen blijft geniaal.

Killer Elite

Waar gaat de film over?
Het verhaal van Killer Elite is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over ex-marinier Danny Bryce (Jason Statham). Hij is één van de beste huurmoordenaars die er is en werkt regelmatig samen met zijn vriend en mentor Hunter (Robert De Niro) . Na een klus waarbij een kind betrokken is besluit hij te stoppen en trekt zich terug op het platteland waar hij opgroeide en ontmoet daar een mooie dame. Wanneer Hunter gevangen wordt genomen door een rijke oliesjeik moet hij echter zijn oude leventje weer oppakken en krijgt de opdracht om een aantal top ex-huurmoordenaars om te leggen. Helaas voor hem zijn dat vrienden van Spike (Clive Owen) die vervolgens de jacht op hem en zijn kameraden opent.
Wat vond ik ervan?
Best grappig, een paar jaar geleden keek ik allemaal maar films over zoetsappige romances, highschool liefdes en trouwerijen en vermeed ik alles met pistolen, geweld, bloed en moord maar tegenwoordig neig ik juist naar een beetje spanning en sensatie. Killer Elite (gebaseerd op een waargebeurd verhaal) had bij voorbaat al een streepje voor doordat Jason Statham de hoofdrol vertolkt; wat een karakter en uitstraling heeft die man toch en hey, hij is ook zeker niet vervelend om naar te kijken. Het verhaal van Killer Elite vond ik erg goed in elkaar steken en heeft ervoor gezorgd dat ik een heel aantal keer op het puntje van de bank zat. Het was niet heel voorspelbaar, nam een aantal verrassende wendingen en heeft behalve lekker veel actie ook de nodige grappige en aandoenlijke momentjes.

21 Jump Street

Waar gaat de film over?
Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) waren op de middelbare school elkaars tegenpolen maar zijn nu beste vrienden die samen bij de politie zijn gegaan. Ze hebben net alleen hun eerste arrestatie verprutst en om nog wat van hun politiecarrière te maken worden ze overgeplaatst naar een undercoverafdeling van de politie (21 Jump Street) die bestaat uit agenten die zich voordoen als middelbare scholieren met als doel drugsbendes op te rollen. Hun eerste opdracht bestaat er in om undercover de middelbare school te infiltreren om daar te ontdekken wie verantwoordelijk is voor het verkopen van de populaire maar gevaarlijke nieuwe drug H.F.S. (Holy Fucking Shit). Al heel snel riskeren Schmidt en Jenko hun leven met een onderzoek naar een gewelddadige en gevaarlijke drugshandel en bovendien merken ze heel duidelijk dat op school niets meer hetzelfde is als ‘in hun tijd’…..
Wat vond ik ervan?
Deze 21 Jump Street (gebaseerd op de serie uit de jaren ’80 met o.a. Johnny Depp) heb ik zaterdagavond gekeken en serieus, ik heb me rot gelachen. In het begin lijkt de film qua niveau en verhaal een beetje richting American Pie te gaan, maar gelukkig bleek deze vergelijking al gauw niet meer op te gaan. Juist de combi van veel humor, spanning en daadwerkelijk een verhaal maakt deze film echt geweldig en dames, Channing Tatum speelt erin!

A Thousand Words

Waar gaat de film over?
Jack McCall (Eddie Murphy) is een snelle en succesvolle literair agent met een nogal grote mond die volgens eigen zeggen elke deal kan sluiten, op elk moment, op elke manier. Jacks leven staat op z’n kop wanneer er uit het niets een magische Bodhi boom in zijn achtertuin verschijnt en er bij elk woord dat hij uitspreekt een blad van de boom valt. Jackie komt hij erachter dat bij het vallen het laatste blad zowel hij als de boom zullen overlijden en heeft dus nog maar slechts duizend woorden over om te ontdekken wat voor hem nu echt belangrijk is in het leven.
Wat vond ik ervan?
Mijn vriend is gek op alles waar Eddie Murphy in voorkomt en op zich vind ik hem ook wel grappig, maar als hij speelt in van die van die kinderlijke films kan ik er echt geen 2 uur naar kijken. Toch is deze film alles behalve kinderachtig, ik heb me af en toe echt bescheurd om meneer Murphy. Sowieso is het verhaal van deze film ook echt eens wat anders dan anders, erg grappig en weet ook nog eens een mooie boodschap uit te dragen, top!

One For The Money

Waar gaat de film over?
Stephanie Plum (Katherine Heigl) is zowel haar baan als lingerieverkoopster bij Macy’s als haar auto kwijtgeraakt en gaat hard op zoek naar een manier om snel wat geld te verdienen. Uit wanhoop neemt ze een baantje aan als premiejager bij het tweederangs saneringsbureau van haar onbetrouwbare neef. Gewapend met haar pepperspray, zelfverzekerdheid en grote mond gaat ze achter voormalig politieagent en moordverdachte Joe Morelli (Jason O’Mara)  aan die niet alleen op de vlucht is, maar ook nog eens Stephanie haar hart brak op de middelbare school. Naast het binnenhalen van een grote som geld, zou het oppakken van Morelli dus ook erg plezierig zijn voor haar gekrenkte eergevoel. Toch blijkt de situatie rond Morelli heel anders in elkaar te zitten dan Stephanie denkt…
Wat vond ik ervan?
Deze One For The Money is voor mij verser dan vers, want ik heb ‘m gisteravond gekeken. Laat ik eerst even vooropstellen dat ik Katherine Heigl echt een geweldige actrice vind, ze is sowieso natuurlijk een prachtvrouw maar ook erg grappig en goed in haar vak. De films waarin zij speelt zijn vaak van die girly girly chickflicks maar dat zou ik deze film niet willen noemen. Katherine speelt wel een op en top vrouw, maar dan met een hele stoere kant. Ik vind dit echt een van de leukste films die ik de afgelopen tijd heb gezien, wat denk ik te danken is aan de combi van spanning, actie en toch ook een  snufje chikflick!

Q: Heb jij misschien ook één of meerdere van deze films gezien? Welke vond je het leukst of zou je graag willen zien?

16 reacties op “Films die ik de afgelopen tijd heb gezien”

Killer Elite was goeeeed! De rest heb ik nog niet gezien, maar de meeste staat nog wel op het lijstje van ‘must see movies’ 😉

Killer Elite is heel goed, vooral Jason Statham *zucht* haha! Wil zelf Dark Shadows, Snow White & the Huntsman, en 21 Jump Street ook nog graag zien ..

Dark Shadows valt echt tegen. Heel voorspelbaar, maar op het einde ineens echt hele rare wendingen. Ik en m’n vriend vinden niet snel een film echt slecht, maar deze wel. We hadden er veel meer van verwacht. Er zitten wel een paar grappige dingen in, maar de verhaallijn zit op een gegeven moment echt slecht in elkaar.

Ik vond hem ook erg slecht, terwijl het genre me wel aanspreekt en ik enorm fan ben van Depp. En ik vind een film ook niet snel slecht, dus het wil al wat zeggen dat ik dat van deze wel vond.

Ik vond MIB III superleuk! 😀 Will Smith is zo fijn 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.