Categorieën
Lifestyle

Cattier Paris persevent

Ik ben altijd reuze benieuwd naar nieuwe cosmetica- en verzorgingsmerken en de uitnodiging voor de perspresentatie van het Franse merk Cattier-Paris greep ik dan ook met beiden handen aan. Cattier Paris is een biologisch merk met een heel uitgebreid assortiment verzorgingsproducten die allemaal zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en daarmee heel goed zijn voor zowel je huid als voor het milieu en de natuur. Kijk mee in de wereld van Cattier-Paris!

De locatie voor de lancering van Cattier-Paris was restaurant As in Amsterdam, die met haar biologische keuken en gezellige, landelijke aankleding helemaal bij het merk past.

Allereerst kregen we wat informatie over de geschiedenis van Cattier-Paris die teruggaat naar 1968, toen Pierre Cattier de heilzame werking van kleiaarde ontdekte en uiteindelijk op kleine schaal kant-en-klare klei in potjes ging verkopen. In 1987 was daar farmaceut Daniel Aressy die Cattier-Paris wat meer knowhow over het verkopen en produceren van de kleiproducten bijbracht en ging het merk zich onder zijn leiding steeds meer op het produceren van mileuvriendelijke en biologische producten richten.

Tot op de dag van vandaag wordt in de producten van Cattier-Paris klei verwerkt vanwege de beschermende en verzorgende kwaliteiten dat het heeft. Voor haar producten gebruikt Cattier-Paris vier verschillende soorten klei (groene, gele, witte en roze) die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben.

Voor de lancering van Cattier-Paris in Nederland waren Sophie, hoofd export (links op de foto hieronder) en Elodie, hoofd R&D (op de foto rechts) speciaal vanuit Parijs naar Amsterdam afgereisd om ons alles over hun mooie merk te vertellen.

Omdat Cattier-Paris een 100% biologisch en ecologisch merk is moet het voldoen aan een hele reeks strenge voorwaarden en eisen en staat daarvoor onder toezicht van de onafhankelijke instanties CosméBio en EcoCert. Alle producten van Cattier-Paris zijn vrij van dierlijke grondstoffen, kunstmatige geur- en kleurstoffen, synthetische conserveringsmiddelen, siliconen, parabenen, aluminiumzouten en natuurlijk is het merk helemaal dierproefvrij. Ook de verpakkingen van alle producten zijn recyclebaar en afbreekbaar en dus 100% milieuvriendelijk.

Cattier-Paris komt in Nederland met maar liefst 35 producten die zijn onder te verdelen in gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, kleimaskers- en peelings, haarverzorging, mondverzorging en een drietal eau de toilettes. Om alle producten ecologisch en biologisch te mogen noemen is gegarandeerd dat ten minste 95% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong heeft, dat minimaal 95% van de plantaardige grondstoffen biologisch geteeld wordt en dat ten minste 10% van het eindproduct biologisch geteeld is. Waarom niet 100% natuurlijk zou je dan zeggen, dit heeft te maken met het feit dat water en mineralen niet biologisch genoemd kunnen en mogen worden maar waarbij vooral water wel een essentieel onderdeel van de formule is.

Naast gezichts- en lichaamsverzorging in de vorm van dag- en nachtcrème (50 ml € 19,99 en 50 ml € 24,99), reinigingsmelk (200 ml € 10,99), bodylotion (200 ml € 9,99), sheabutter (100 gr € 9,99), shampoo (250 ml € 9,99), douchegel (200 ml € 7,99), maskertjes en peelings (100 ml variërend tussen € 6,99 en € 7,99) komt het merk ook met tandpasta (75 ml € 5,99) en wat het pareltje van Cattier-Paris wordt genoemd: het Huile Botanique beautyconcentraat (50 ml € 22,99). Dit is een serum gemaakt van de overblijfselen (residu) van arganolie, wat oliekoek wordt genoemd en wat naast de arganolie zelf ook een groot aantal voordelen voor je huid heeft. Dit serum kun je zo af en toe als kuur of dagelijks gebruiken, maar dan is het wel aan te raden deze onder je dag- of nachtcrème aan te brengen omdat het de huid nogal ‘spant’.

Een product dat mijn aandacht meteen wist te trekken is de tandpasta met klei, daar ben ik echt heel erg benieuwd naar. Er zijn in totaal vijf verschillende soorten en smaakjes die allemaal zo hun eigen werking en doel hebben. Zo is er een tandpasta met etherische anijsolie die tandplak moet bestrijden, versterkt die met etherische citroenolie het tandvlees, is er eentje met etherische muntolie die leller verfrist en daarnaast zijn er nog twee whitening varianten die je een frisse adem en minder gevoelig tandvlees moeten geven.

Ook de drie eau de toilettes in de superleuke doosjes en flesjes zijn mijn oog zeker niet ontgaan, hiervan zijn er drie soorten: Delicaté (fruitig), Exquise (rode vruchten) en Pétillante (citrus).

Toen de presentatie ten einde was werden we allemaal verwend met een overvolle goodiebag met allemaal heerlijke Cattier-Paris spulletjes die ik lekker ga uitproberen en waar in de loop van de tijd reviews van zullen volgen. De Cattier-Paris prducten zullen vanaf juli verkrijgbaar zijn bij diverse reformhuizen, Gezond & Wel gezondheidswinkels, Dio drogisten met een zogenaamd Madelief assortiment en online via de webshop van Cattier-Paris.

Over biologische en ecologische producten gaat overigens nogal eens het verhaal dat het een stuk duurder zou zijn dan ‘normale’ cosmetica- en verzorgingsproducten, maar dat is bij Cattier-Paris zeker niet het geval. Het merk wil biologische en ecologische producten graag voor iedereen beschikbaar en betaalbaar maken en dat is natuurlijk een geweldig uitgangspunt.

Q: Naar welk van de producten van Cattier-Paris ben jij het meest benieuwd en zou je graag reviews willen zien?

21 reacties op “Cattier Paris persevent”

Staan in de tekst 😉

De Cattier-Paris prducten zullen vanaf juli verkrijgbaar zijn bij diverse reformhuizen, Gezond & Wel gezondheidswinkels, Dio drogisten met een zogenaamd Madelief assortiment en online via de webshop van Cattier-Paris.

Ik had al iets over een persevent gelezen op twitter. Haha, leuk om te zien! Ik ben best wel benieuwd naar dit merk. Nieuwe merken zijn inderdaad altijd leuk. Je weet niet altijd wat je kunt verwachten en het is gewoon een kwestie van proberen. 😀 Die tandpasta maakt me echt nieuwsgierig. I mean, klei?! Wow, dat is wel apart.

Leuk verslag! Ik was ook uitgenodigd, maar al die pers evenementen zijn nogal lastig te combineren met een fulltime baan helaas 😉 Ik ben erg benieuwd naar de collectie, mooie verpakkingen en ik word erg blij van de fijne ingrediënten =)

Leuk artikel! Graag zie ik een review van de reiniginsmelk, maskertjes en de tandpasta. Daar ben ik net als jij heel erg benieuwd naar haha. Maar eigenlijk lijken alle producten me erg interessant 🙂 en ook best betaalbaar, had ze een stuk duurder verwacht met al die natuurlijke producten enzo. Die zijn vaak wel prijziger. xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.