Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

Zoals jullie inmiddels vast wel weten ben ik een enorme film- en seriefreak, maar de afgelopen tijd heb ik op één of andere manier helemaal niet zo superveel films gezien. Op zich waren er ook niet heel veel waarvan ik dacht: die móet ik zien, maar deel ik er vandaag toch graag vijf met je die ik gekeken heb!

Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love stond echt al heel lang op mijn verlanglijstje en ergens vorige week heb ik ‘m dan eindelijk gekeken. De film gaat over Cal Weaver (Steve Carell) wiens vrouw Emily (Julianne Moore) hem tijdens een ‘romantisch’ etentje vertelt dat ze is vreemdgegaan en van hem wil scheiden. Het perfecte leventje van Cal valt daarmee als een kaartenhuis in elkaar met als gevolg dat hij al zijn avonden doorbrengt aan de bar en alles en iedereen over zijn overspelige vrouw vertelt en hoe zielig hij wel niet is. Cal heeft niet in de gaten dat player Jacob Palmer (Ryan Gosling) hem al een tijdje in de gaten houdt, tot hij hem voorstelt over zijn liefdesverdriet heen te helpen. Jacob voorziet Cal van een nieuwe kledingstijl en neemt hem avond na avond mee in de wereld van vrouwen, uitgaan, drank. Wat er daarna allemaal gebeurt zal ik voor degene die deze film nog niet gezien hebben niet verklappen, maar er vinden heel wat grappige en ongemakkelijke situaties plaats. Vooral het einde van de film waarbij alles bij elkaar komt is echt hilarisch, ik heb toen echt in een deuk gelegen. Sowieso zijn Cal die van een nogal suffe, degelijke man verandert in een gladde player en mooiboy Ryan Gosling al erg vermakelijk om naar te kijken!

Mission Impossible 4  Ghost Protocol

Dit is de enige van de vijf die ik in de bioscoop (IMAX) heb gezien en dat is met zo’n actiefilm als deze toch wel supervet. Als echt meisje-meisje ben ik natuurlijk vooral dol op romantische chickflicks, maar stoere actiefilms als deze vind ik voor de afwisseling ook wel erg leuk om te kijken, ik heb deel 3 destijds ook in de bios gezien. In dit vierde deel wordt de Impossible Mission Force (IMF) organisatie  ervan verdacht betrokken te zijn bij een internationaal terroristisch complot en op non-actief gezet. Ethan Hunt (Tom Cruise) komt in het geheim samen met zijn nieuwe team om de naam van IMF te zuiveren en tijdens deze ondergrondse missie treedt het zogenaamde ‘Ghost Protocol’ in werking, waarbij hulp en contact met de buitenwereld onmogelijk zijn. Ik moet zeggen dat ik vanaf het begin tot het einde geboeid was en regelmatig met het zweet in mijn handen en ingehouden adem heb zitten kijken. Natuurlijk wordt er in films als deze ontzettend veel gebruik gemaakt van special effects waarbij je wel eens denkt yeah right maar ach, het is en blijft een film. Ik vond het in ieder geval een boeiende en spannende film met een goed verhaal en Tom Cruise blijft met zijn bijna 50! jaar helemaal niet verkeerd om zo’n 2 uur naar te mogen kijken!

Midnight in Paris

Deze film heb ik afgelopen zondag gezien en gaat over de beginnende schrijver Gil (Owen Wilson) die met zijn verloofde Inez (Rachel McAdams) naar Parijs gaat. In tegenstelling tot Inez valt Gil meteen voor de charmes van de Franse hoofdstad en zou er het liefst per direct gaan wonen. Tijdens een nachtelijke wandeling wordt hij meegevoerd in de geschiedenis van de stad waarbij hij helden uit het verleden ontmoet en zijn huidige leven overdenkt. Naar aanleiding van wat recensies en het begin van de film leek het even een wat suffige film te worden, maar ergens na een half uur nam het toch een andere wending. Ik vroeg me wel veelvuldig af waar de film in godsnaam heenging, want het is geen standaard verhaal. Hoewel ik niet echt een fan van Owen Wilson ben speelt hij de rol van Gil wel heel sterk en ook Rachel McAdams past goed in de rol van bitchy bridezilla Inez.

The Inbetweeners Movie

Toen ik deze film ging kijken wist ik al dat ik geen hoogstaand verhaal of acteerwerk moest verwachten, maar dat hoeft ook niet altijd. The Inbetweeners Movie gaat over de vier nogal nerdige vrienden Will, Neil, Simon en Jay uit Zuid-Engeland die op vakantie gaan naar Kreta en zich daar vooral bezig willen gaan houden met drank, meiden, zon, zee en seks. Je raadt het waarschijnlijk al, helaas verloopt dit voor de jongens nogal anders. Na het zien van de film kwam ik erachter dat er in Engeland een Inbetweeners serie is, daar had ik geen idee van. Ik moet zeggen dat de film me mee is gevallen, ik verwachtte echt zo’n American Pie-achtig gebeuren, maar er zat toch wel iets meer in dan dat. Desondanks bevatte de film wel genoeg flauwe en ranzige momenten waarop ik dacht: oké, dit is echt mannenhumor.

Flikken Maastricht telefilm De Overloper

Op 27 januari jl. werd de Flikken Maastricht telefilm ‘De Overloper’ uitgezonden, die ik als echte Flikken-fan natuurlijk niet mocht missen. Deze telefilm ging verder waar seizoen 5 van de serie stopte en komt de relatie tussen Eva van Dongen (Angela Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier) zwaar onder druk te staan. Wolfs zit in de gevangenis voor het stelen van vier miljoen euro overheidsgeld en Eva probeert hem te vergeten, maar als hij door een vormfout eerder vrijkomt en zich aansluit bij een stel criminelen komen ze elkaar onverwachts weer tegen in een wereld waarin niet alles is wat het lijkt. Ik vond het een superspannende film met een onverwachte wending en ik was niet de enige die ervan genoten heeft want maar liefst  1.638.000 mensen keken naar De Overloper, waarmee deze de best bekeken telefilm ooit is.

Op mijn wishlist om te kijken staan op dit moment onder andere The Girl With The Dragon Tattoo, New Year’s EveThe Descendants en This Means War (verschijnt 23 februari).

Q: Wat was/waren voor jou de leukste film(s) die je de afgelopen tijd hebt gezien? Heb je nog aanraders wat betreft leuke, mooie of spannende films die ik écht gezien moet hebben?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

12 reacties op “Films die ik de afgelopen tijd heb gezien”

Leuke films! Ik twijfelde nog om Crazy stupid love te bekijken, maar je hebt me overtuigd! Hij is eindelijk te zien op Belgacom digitale tv, dus dat is wel handig! 🙂

Ik wil graag nog Sherlock Holmes II zien! De 1e was ZO goed, jammer genoeg is het nog wachten tot eind februari.

Oh heerlijk, ik ben ook echt een film-nerd. Gelukkig heb dat volledig gemeen met mijn vriend. Als je een echte serie-kijkster bent, raad ik je zeker aan Prison Break vanaf seizoen één te kijken. Nee, er lijkt niets vrouwelijks aan en geweld is niet ons ding, maar deze serie is echt de beste die ik tot nu toe heb gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.