Categorieën
Lifestyle

Fijne boeken voor op het strand -deel 1

Soms lijkt het wel alsof we op vakantie pas echt tijd hebben om een boek te lezen. Het hele jaar door zijn we druk, druk, druk, maar eenmaal met de voetjes omhoog een met een drankje bij de hand lezen we zo een boek weg. Deze vakantieboeken lezen makkelijk weg en zijn heerlijk om mee te ontspannen.

vakantieboek_2

Romantisch met Santa Montefiore

Santa Montefiore heeft al zestien titels op haar naam staan. De boeken zijn licht, luchtig, maar wel heel mooi omschreven en hebben een romantisch tintje. Een voorbeeld van haar boeken is ‘De vuurtoren van Connemara’. Het verteld het verhaal van de achtentwintig jarige Ellen die haar strenge moeder in Londen ontvlucht om te logeren bij haar tante in Connemara. Haar moeder kwam daar vandaan, maar heeft er nooit met een woord over gesproken met Ellen. Hoe langer Ellen verblijft in het prachtige dorp, hoe meer ze te weten komt over het heftige verleden van haar moeder. Ook is ze nieuwsgierig naar de afgebrande vuurtoren waar de vrouw van Ellen’s nieuwe vlam vijf jaar geleden op mysterieuze wijze overleed.

vakantieboek_3

Vrolijk met John Green

Het bekende en verfilmde ‘The fault in our stars’ is een boek van John Green. Het tranentrekkende verhaal van Hazel en Gus is prachtig en toch grappig en ontroerend omschreven. John Green heeft nog meer hele goede boeken geschreven, die in één adem weg te lezen zijn en vol zitten met grappige quotes en interessante personages. Zoals ‘Paper Towns’, die dit najaar ook in de bioscoop draait. Quentin is al jaren stiekem verliefd op zijn jeugdvriendin Margo. Na haar jaren niet gesproken te hebben verschijnt ze midden in de nacht bij zijn slaapkamerraam voor een ‘geheime missie’. Quentin heeft de nacht van zijn leven, tot hij de volgende ochtend hoort dat Margo verdwenen is. Al snel ontdekt hij dat Margo hints voor hem achtergelaten heeft, en hij is vastbesloten om haar te vinden.

Wil je liever het plot nog niet weten van dit boek en liever wachten op de film? Dan is ‘Looking for Alaska’ een ander prachtig boek van John Green die je gelezen moet hebben. Miles vind zijn leven maar saai, tot hij Alaska ontmoet. Alaska veranderd zijn leven drastisch tot die ene dag. Het boek telt de dagen af tot ‘De dag ervoor’ en gaat dan verder met ‘De dagen erna’. Meer durven we niet over het boek te vertellen, omdat alles naar de clue leidt.

Q: Ga jij deze boeken deze vakantie lezen?

vakantieboek_4

2 reacties op “Fijne boeken voor op het strand -deel 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.