Categorieën
Food & health Lifestyle

Eigen taart is goud waard!

Ik kan mezelf wel een groot Blond Amsterdam freak noemen en heb van alle lijnen er inmiddels bestaan van alles wel wat en van een paar misschien wel alles. Het ‘Eigen taart is goud waard’ receptenboek heb ik vorig en ook dit jaar nu al en paar keer in mijn handen gehad, maar nu ik wat cadeaubonnen moest opmaken bij een winkel die volop Blond Amsterdam verkoopt wist ik meteen wat ik wilde hebben: dit té leuke taarten receptenboek!

Even een waarschuwing voor je verder klikt….. de kans is enorm groot dat bij het bekijken van de foto’s in dit artikel je het water in de mond zal lopen en je dit boek ook móet hebben!

Het boek ziet er aan de buitenkant natuurlijk al ontzettend leuk uit met dat roze geblokte tafelkleed patroon met allemaal kleine taartjes en cupcakes erop en die titel in goudglimmende letters. Het leuke aan Blond Amsterdam is die heerlijk schattige meisjesachtige uitstraling met die té grappige en leuke tekeningetjes en teksten en spreuken, zo leuk!
Natuurlijk heb ik als beautyfreak ook het ‘Mooi Blond’ boekje met make-up & beautytips en die vond ik al enorm leuk, maar heel stiekem vind ik dit receptenboek misschien bijna nog leuker!

In dit receptenboek is er eigenlijk voor iedereen wel een lekker recept te vinden, het varieert van verjaardagstaarten tot hartige taarten, van light-taarten tot cupcakes en van oer-Hollandse nostalgische recepten tot creaties met een wat meer internationale smaak.

Het boek is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken:

A Piece of Cake – taartige taartjes
Bake Me, I’m Yours – lekker fris en luchtig
Dutch Delicious – heerlijk Hollands
Tough Cookies and Cutie Pie – feestelijke cupcakes en koekjes
Delighting – low fat lekkers
Say Cheese – hartig, met en zonder kaas
Let’s Get Started – basisrecepten

Helemaal achterin staat een handig register waar alle recepten op alfabetische volgorde staan vermeld, zodat je altijd makkelijk en snel kunt vinden op welke bladzijde je voor welk recept moet zijn.
Bovenaan de recepten staat op de typisch grappige en leuke Blond manier een pakkende titel met daaronder een leuke en grappige zin wat met hetgeen wat je gaat maken te maken heeft, waarvan je hieronder een paar voorbeeldjes ziet.

Ik heb in mijn leven nog niet heel veel taarten en koekjes gebakken, maar de laatste tijd heb ik ontdekt dat ik het eigenlijk heel leuk vind om te doen en wil het dan ook wel wat meer gaan doen. Wat ik bij mijn eerste baksels een beetje als nadeel heb ondervonden is dat in een paar van de bakboeken die ik heb de recepten en bereidingswijze op een nogal ingewikkelde en niet heel aantrekkelijke manier staat beschreven.
Als je zoals ik nog praktisch nooit wat gebakken hebt wil je gewoon op de meest simpele manier uitgelegd krijgen wat je nodig hebt, wat je moet doen, hoe lang de totale bereidingstijd is, hoe lang het in de oven moet. Wat me meteen opvalt aan dit Blond receptenboek is dat allemaal lekker kort en bondig en vooral in duidelijke taal staat beschreven wat je aan ingrediënten nodig hebt, hoe lang de totale bereiding duurt, hoe lang het in de oven moet en op welke temperatuur die moet staan  en hoe lang je moet wachten voor je taart of cake alles bij elkaar echt klaar is, met afkoelen en dergelijke erbij.
Piece of cake!

Dan de foto’s, daar loopt het water je echt letterlijk van in de mond! Bij ieder recept staat op de zo leuke Blond manier ook nog ’s leuke illustraties van de ingrediënten die je nodig hebt en natuurlijk een foto van het eindresultaat. Het ene recept ziet er echt nog lekkerder uit dan het andere!
Kijk mee, op eigen risico!

Ook heel leuk dat de foto’s in polaroid-vorm zijn afgedrukt met een plakbandje eraan, wat een leuk speels effect geeft. Behalve foto’s van de recepten en illustraties van de ingrediënten vind je op sommige pagina’s ook de typisch getekende Blond Amsterdam poppetjes, die zo leuk zijn!
Vooral in combinatie met die lichtroze met wit gestippelde achtergrond!

Wat ook ideaal is, vooral voor beginnelingen als ik, is dat er achterin het boek nog een hoofdstuk met basisrecepten staat, waarin op een makkelijke manier staat beschreven hoe je onder andere zandtaartdeeg, banketbakkersroom of  cakebeslag maakt.

Ook de bladzijdes met dat geblokte tafelkleed patroon, die witte servetrandjes en ouderwetse lepeltjes doen zo lekker oer-Hollands en gezellig aan, heerlijk!Binnenkort zal ik enkele recepten uit dit boek gaan maken, waarvan de eindresultaten en de bereidingswijze aan de hand van foto’s op By Sjanty te zien zullen zijn!

Het Blond Amsterdam ‘Eigen taart is goud waard’ receptenboek is voor € 22,50 verkrijgbaar bij de boekhandel of via bol.com

Bak jij zelf veel taarten en/of cakejes en gebruik je daar misschien ook dit of een soortgelijk receptenboek voor?

6 reacties op “Eigen taart is goud waard!”

Ohhh me wants!! Ik ben dol op Blond Amsterdam (staat hier een kast vol van) En heb ook het koken met Blond boek, maar taarten zijn natuurlijk helemaal geweldig!

Nu moet ik hem hebben, jouuuuuuuuw schuld!

i loooove this book. ik had hem van mijn zus voor sinterklaas gekregen en ze vond hem zelf zo leuk dat ze hem daarna ook heeft gekocht 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.