Categorieën
Beauty Make-up

Essence You Rock oogschaduwbasis

Tijdens lange dagen en avonden op festivals wil je natuurlijk wel dat je zorgvuldig aangevulde make-up na een paar uur nog steady op je ogen zit en dus is een goede oogschaduwbasis onmisbaar. Wanneer je een paar dagen weg bent wil je misschien niet riskeren je wat duurdere oogschaduwbasis kwijt te raken en dus is deze ‘You Rock’ budgetversie van Essence misschien een optie?

Van Essence heb ik nooit eerder een oogschaduwbasis gebruikt en wist ik ook eerlijk gezegd überhaupt niet dat ze die hadden. Deze basis zou ervoor moet zorgen dat je oogschaduw lang blijft zitten en de kleuren van je oogschaduw nog intenser maakt. Ook zegt Essence dat deze je ogen een mooie glans zou geven, maar of ik dat nou wil van een oogschaduwbasis….

De oogschaduwbasis komt in de vorm van een klein stickje dat lijkt op een mini-lipgloss en je door het handzame formaatje makkelijk mee kunt nemen. Natuurlijk is ook deze helemaal in de ‘You Rock’ stijl met zwarte bovenkant, doorzichtige huls en gitaartjes en doodshoofdjes. Qua uiterlijk vind ik hem niet heel geweldig, maar dat is natuurlijk ook niet het voornaamste waar het bij een product als oogschaduwbasis om draait.
De basis draagt de toepasselijke  naam 01 Rock Chick’s Base.

Wanneer je het stickje opent komt er meteen een soort chemisch lijmachtige geur op me af waar ik niet heel vrolijk van word. Bij een oogschaduwbasis heb ik liever dat dit geen heel aanwezige geur heeft. Waar de buitenkant iets wegheeft van een lipgloss heeft het ook een lipgloss-achtig sponsapplicatortje en lijkt daarmee veel op de oogschaduwbasis van Catrice.

Wanneer je het sponsapplicatortje een aantal keer op en neer in de huls haalt voel je dat de substantie van de oogschaduwbasis zelf niet heel dik is.
De basis zelf heeft een vrij lichte huidskleurige tint en zal daarmee op je oogleden niet echt zichtbaar zijn.

Op je huid voelt de basis heel zacht en vloeibaar aan en is makkelijk uit te smeren. Het voelt verder niet heel vettig, maar eerder wat droog aan en ook droogt hij snel op en trekt snel in je huid. Ik denk dat het een voordeel is dat hij eerder wat droger dan vetter aanvoelt, want wanneer ik zo’n vettig product op mijn al vrij vette oogleden ga smeren doet dat weinig goeds. Je hoeft maar heel weinig van deze basis op je oogleden aan te brengen, want teveel werkt meestal averechts.

Ik heb even getest of de basis een oogschaduwkleur echt intenser doet maken en zoals je op onderstaande foto kunt zien is de kleur van de (eveneens Essence) oogschaduw mét oogschaduwbasis veel donkerder en intenser en dan heb ik er maar een klein beetje van onder aangebracht.

Ook ze je dat de glitters veel beter uitkomen en maakt het wat dat betreft waar wat het belooft. Na een dag dragen zit de oogschaduw wel iets in de lijntjes, maar dat is iets wat ik door mijn vettige oogleden altijd toch vrij snel heb.

Afgezien van de ietwat nare geur van dit product is het verder prima in orde en kunnen alle rockchick’s het met een gerust hart meenemen.

By Sjanty vindt deze producten:

De Essence You Rock oogschaduwbasis is in mei en juni 2011 voor € 2,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

6 reacties op “Essence You Rock oogschaduwbasis”

Ik wil het oogschaduwpalette en de oogschaduwbasis sowieso even gaan halen! Eerst heb ik het laten liggen omdat ik bang was dat de oogschaduw niet goed gepigmenteerd was, en ik dacht dat de oogschaduwbasis niet heel erg goed zou zijn… Best een dom vooroordeel, zoals je kunt zien;) Ik ga ze sowieso even halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.