Categorieën
Lifestyle

Een WK om nooit te vergeten

De juichpakken en oranje jurkjes kunnen weer worden opgeborgen: het Wereldkampioenschap Voetbal 2014 zit erop. En wat zijn we trots, ons Oranje eindigde zaterdag op de derde plek door Brazilië te verslaan. De wereldbeker gaat uiteindelijk mee met de Duitsers, die in de verlenging het beslissende doelpunt tegen Argentinië wisten te maken. Bijna vier weken lang zat heel Nederland in spanning en hebben we mogen juichen en genieten. Omdat we er op de redactie zo van hebben genoten kijken we vandaag nog één keer terug op de mooiste momenten van het WK voetbal 2014.

WKmomenten1Het doelpunt van Van Persie tijdens de wedstrijd tegen Spanje is toch wel het doelpunt van het toernooi. Na deze gelijkmaker won Oranje zelfs met 5-1 van de toen nog regerend wereldkampioen. Niet alleen creative grappenmakers gingen met dit beeld aan de slag, ook Calvé pindakaas haakte erop in.

WKmomenten2Die hard voetbalfan Rihanna was eerst nog groot fan van ons Oranje, zondagavond vierde ze feest met wereldkampioen Duitsland. Op Twitter plaatste ze verschillende foto’s en liet ze weten trots te zijn op ‘haar Duitse jongens’. Riri had duidelijk weinig moeite om van team te switchen!

Wkmomenten3Na de 5-1 overwinning werd dé selfie van het WK gemaakt. Oranje kreeg in de kleedkamer bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima toen de foto werd genomen. Wat een plaatje!

Wkmomenten4De wissels van Louis van Gaal. Tijdens de laatste minuut van de verlenging tegen Costa Rica zette hij zijn laatste wissel in: keeper Cillessen eruit, keeper Krul erin. Deze gouden wissel zorgde er mede voor dat Nederland doorging naar de halve finale. Daarnaast zette coach Louis de totale selectie van 23 spelers in, nog nooit deed een WK-deelnemer dit!

Wkmomenten5Nog meer reden om trots te zijn op onze jongens! Stefan de Vrij is door Castrol Index uitgeroepen tot de beste verdediger op het toernooi en Arjen Robben als beste aanvaller. Lionel Messi werd na afloop van het toernooi als beste speler verkozen, maar leek hier niet heel blij mee te zijn..

Wkmomenten6Gelukkig was er ook wat quality time met de kids voor de mannen. Een knuffel na de wedstrijd of even een balletje trappen tijdens de training. Het beeld van het ontroostbare zoontje van Robben zorgde dan ook voor een brok in onze keel.

Wkmomenten7

Q: Wat was voor jou het hoogtepunt tijdens het afgelopen WK?

Beeld: Instagram, Twitter, Pinterest

4 reacties op “Een WK om nooit te vergeten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.