Categorieën
Lifestyle

De grootste misverstanden en vooroordelen over vrouwen

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Mannen zijn stoere, sterke, grote jagers die nooit huilen en vrouwen zijn oppervlakkige, emotioneel instabiele wezens die niet kunnen rijden en kaartlezen en de hele dag door roddelen, hun nagels lakken en winkelen. Wie deze onzinnige vooroordelen ooit de wereld in geholpen heeft weet ik niet, maar dat zijn ze behoorlijk achterhaald zijn weet ik wel. Wij vrouwen worden nog bijna dagelijks geconfronteerd met allerlei idiote misverstanden rondom ons geslacht en ik vond het de hoogste tijd om daar voor eens en voor altijd mee af te rekenen!

Vrouwen kunnen niet rijden
Ja, omdat mannen meer verstand hebben van auto’s rijden ze zeker ook beter, nou ik dacht het niet. Natuurlijk dénken mannen dat ze beter rijden omdat ze vanaf hun twaalfde al stiekem in de auto van papa rondcrossen, maar hebben niet in de gaten dat dit juist alleen maar tegen hun werkt. Omdat ze de auto zogenaamd helemaal onder controle hebben gaan ze lekker onbehouwen tekeer en zijn daarmee juist een gevaar op de weg. Wij vrouwen zijn veel voorzichtiger, bedachtzamer en rijden daardoor gewoon veel beter. Want uh, wie heeft er twee keer (één keer gewoon, één keer voor het rijden met de pedalen aan de linkerkant) in één keer haar rijbewijs gehaald? Jawel ik, een vrouw!

Vrouwen kunnen niet kaartlezen
Op dit vlak houden wij ons graag expres een beetje van de domme, want wij hebben in de auto natuurlijk wel betere dingen te doen dan kaartlezen. Onze lippen bijwerken, neus poederen, nagels lakken, socializen met onze BFF’s, hállo. En trouwens, wie leest er trouwens tegenwoordig nog kaart, thank god for TomTom.

Vrouwen kunnen niet rekenen
Nee, dat dacht je! Even snel uit het hoofd hoor, 60% van dat té schattige kan-ik-echt-niet-laten-hangen jurkje van € 99,95, dan deel ik die € 99,95 door 100 en dan doe ik dat weer keer 60 en dan kom ik uit op nog maar € 39,98!

Vrouwen huilen de hele dag
Nou, de hele dag lijkt me wat overdreven (hállooo, onze make-up), maar wij zijn gewoon wat gevoeliger dan onze vrienden van het andere geslacht. We voelen en leven gewoon mee met de problemen van Janine, Carrie en Blair en zijn niet bang onze gevoelens daarover te uiten. Veel gezonder dan dat je alles opkropt, hoor.

Vrouwen zijn alleen maar met make-up, kleding en schoenen bezig
Ontkennen dat we ons er graag mee bezighouden ga ik zeker niet, maar we hebben ook wel degelijk andere interesses en bezigheden. Om al die make-up, kleding en schoenen te kunnen kopen zal er ook geld in het laatje moeten komen en daar studeren en werken wij met z’n allen keihard voor!

Vrouwen kunnen niet klussen
Bij gebrek aan een man, want ze kunnen het misschien wel beter, hangen wij met het grootste gemak zelf dat schilderijtje op of zetten we zelf dat Ikea kastje in elkaar. Daar is een heel mooi woord voor: emancipatie.

Vrouwen zijn het zwakkere geslacht
Oef, deze is misschien wel het meest zó niet waar van allemaal. De uitspraak ‘een succesvolle man is nergens zonder een sterke vrouw achter zich’ is er niet voor niets, want zo is het wel. Met ons talent voor multitasken brengen wij de kids naar school, die we eerst ook nog op de wereld zetten, zorgen voor een lekker maaltje, brengen het huis aan kant, zetten een gezellig bloemetje neer, hebben een succesvolle carrière en zorgen er ook nog voor dat we er nog een beetje appetijtelijk bijlopen. Zei er iemand zwak geslacht?

Vrouwen zeuren de hele dag
Ha, moet je een man eens horen als hij een keertje verkouden is en zich niet lekker voelt. Als vrouw zijnde kun je dan de hele dag heen en weer lopen met kippensoep, neusdruppels, zakdoekjes en hoestsnoepjes want oh oh, wat is hij dan zielig. Wij zetten kinderen op de wereld, verleggen iedere maand onze pijngrens weer een beetje, moeten ons epileren, scheren en harsen, verplaatsen onszelf op de hoogste hakken en hoor je ons daar de hele dag over piepen? I don’t think so!

Vrouwen hebben geen humor
Waarom denk je dat vrouwen onder elkaar altijd lekker zitten te giebelen en te gieren van het lachen? Juist, omdat ze lol hebben! Wij kunnen onszelf lekker op de hak nemen en intens genieten van een avondje flink lachen met the girls. Onze humor is misschien wel anders dan dat van een man, maar zeker niet minder!

Vrouwen zoeken overal iets achter
Het feit dat wij de néiging hebben snel ergens iets achter te zoeken zal wel komen doordat wij daar reden toe hebben, hè mannen?

 Q: Welk vooroordeel/misverstand over vrouwen vind jij het meest vervelend/oneerlijk?

28 reacties op “De grootste misverstanden en vooroordelen over vrouwen”

Je zou de nieuwe Quest moeten lezen, daarin staan ook heel wat vooroordelen over mannen en vrouwen uitgelegd 😛 . Meestal is het zo dat vrouwen en mannen wel hetzelfde kunnen/doen, maar op andere vlakken. Leuk artikel!

Diegene die dat allemaal echt is een azijnpisser. Ik klus graag, kan 10 keer beter kaart lezen dan de vriend die geen orientatie gevoel heeft, ik heb aan fantastisch gevoel voor humor 😉 maar compenseer dat allemaal met veel gezaag 😉

Je moet nog wel even 99.95 – 59.97 doen, anders betaal je alsnog teveel voor het jurkje.. met 60% gaat natuurlijk meer als de helft van het bedrag af.. dus kan het nooit 59,97 zijn 😉

Haha geweldig dit!
Hoewel ik best wel kan zeuren en niet kan rekenen(dyscalculie, mwuahahah), kan ik wel beter klussen, auto rijden, kaart lezen en hoewel ik wel veel met make-up bezig ben is dat niet het enige wat ik de hele dag doe. Dus bij deze: In your face! 😛
Wist je trouwens ook dat vrouwen minder auto ongelukken veroorzaken, dat heeft de ANWB tot een aantal keer toe bevestigt.

(natuurlijk zijn er weer andere dingen waar mannen WEL echt beter in zijn, niet dat ik daar op kan komen…)

Ik moest toevallig voor school een opdracht maken over de verschillen tussen mannen en vrouwen en kwam toen langs dit artikel. En als man zijnde vind ik dit wel heel erg egoïstisch geschreven wij mannen worden afgeschreven als een soort monsters die de vrouw niet respecteerd en zelf helemaal niks kan. Beetje negatief tegenover mannen ik zou het bijna feministisch willen noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.