Categorieën
Lifestyle

10 redenen om NIET te winkelen… én geld te besparen!

Hé ik ga natuurlijk niet ontkennen dat shoppen leuk is, dat is gewoon een feit. Lekker een middagje naar de stad, winkel en pashokje in en uit, even een pitstop voor een lekker stukje verse appeltaart en een kop thee, klinkt voor veel meiden waarschijnlijk als hét ideale dagje uit. Zeker, tot je de cijfers op je bankrekening rood ziet kleuren, je voeten compleet gehavend zijn van al die tientallen kilometers op die killer heels, je bij thuiskomst meteen heibel met je lief hebt vanwege het groot aantal tassen dat je met je meezeult en de wanhopige mood waarin de paskamer met het genadeloze licht je gebracht heeft. Tja, soms is het inlassen van een no shop periode gewoon echt een heel goed idee!

1. Spaar je bankrekening
Het nu niet-winkelen moet je zien als een investering voor je toekomst. Pfoe, wat klinkt dat nu ineens heel wijs en verstandig uit mijn mond (maarja, dat mag, of nouja, moet, ook wel als je over een paar dagen 27 wordt…), maar het is ook echt waar. Als je je nu de komende maanden, beter nog: jaren, gewoon een beetje inhoudt zie je de cijfers op je bankrekening hoger en hoger worden en moet je eens bedenken hoe mooi je je huis daar straks van kunt inrichten in plaats dat je aan moet kloppen bij de plaatselijke Recshop!

2. Denk om je schoenen
Je denkt er misschien nooit bij na maar let’s be honest, die (wayyyyyy to expensive) heels die je week in week uit in allerlei winkels en winkelstraten brengen worden er natuurlijk niet mooier op. Ga maar na, al die stoeptegels en keien waar je al ontelbare keren met je hak tussen gezeten hebt en de fluwelen neus die de rand van de stoep en de drempel al te vaak van dichtbij heeft gezien…. Juist, zon-de!

3. Geen pashokjes file
Helemaal de H&M kan er wat van, daar sta je gerust een kwartier van je kostbare shoppingtijd in de rij om wat kleren te mogen passen. Met een beetje pech kan daarna twee/derde linea recta terug de rekken in (of de grond op) en is het weer lekker voor jan met de korte achternaam geweest.

4. Houd nog wat extra’s in je zak
Dat de helft van je salaris direct naar de familie Hennez & Mauritz, Primark en Zara gaat is tot daar aan toe (daar heb je zelf tenminste nog wat aan), maar het doneren van minimaal 20 euro per shopdag aan de gemeente of de Nederlandse Spoorwegen is wel een enorme waist of money.

5. Beter voor je gezondheid
Hoe slecht zijn al die irritaties, stressmomentjes en vermoeienissen die bij een middagje shoppen komen kijken, ja héél slecht! Alle enigszins interessante sale deals die recht voor je neus zijn weggekaapt, alleen nog keuze uit maat XXS en XXL, giebelende bakvissen die een pashokje met gemak een half uur bezet houden, kleding everywhere behalve aan een hangertje in de rekken, de laatste blouse die je écht moest hebben met een zwarte vlek op de mouw, kortom: heel, héél slecht voor de bloeddruk.

6. Bespaar jezelf onmogelijke keuzes
Leuk thuiskomen natuurlijk met vijf broeken, vier jurkjes, acht tops en zes panty’s, maar dat chronisch gebrek aan ruimte gaat er nu wel voor zorgen dat minimaal een kwart van je kastinhoud de zak van Max in moet verdwijnen. Zonde toch? Kun je beter genieten van al het moois dat je al hebt en hoef je ook lekker geen onmogelijke keuzes te maken van wat blijft en wat weg moet, ha!

7. Geen gezeur van moeder en/of vriend
Eén van de minst aangename bijkomstigheden van winkelen zijn toch wel de ellenlange preken van je ma of lief nadat je weer eens met dertig tassen en een lege portemonnee in de deuropening verschijnt. Zo’n kleur broek had je toch al, en oh ja je doet ‘m nooit aan, hoezo sale veertig euro voor zo’n stukje stof is nog hartstikke duur, waar ga je al die troep nou weer laten, arghhhhh dat wil je toch niet meer!

8. Tijd over
Serieus, bedenk je eens hoeveel tijd je bespaart als je NIET gaat shoppen. Als je twee keer per week een bezoekje van gemiddeld anderhalf uur aan de stad brengt is dat al 3 uur per week keer 52 weken…. Ja eh, da’s heel veel tijd! Tijd die je kunt gebruiken om cupcakes te bakken, eindelijk die ene film te kijken, uren rondhangen op leuke beautyblogs, spelen met make-up, helemaal losgaan in de sportschool, noem maar op!

9. Voorkom een depressie
Dit is misschien nog wel het grootste winkelprobleem. Pashokjes met licht waar een bouwput U tegen zegt en dat zelfs de meest minuscule putjes, bultjes, plekjes en pukkeltjes weet te vinden en keer 100 uitlicht. Mocht je ’s morgens toen je de deur uitging nog de illusie hebben dat je er best goed uitzag is dat bij deze direct de grond ingeboord. In godsnaam, bespaar jezelf dit.

10. Laat jezelf niet begluren
In zo’n dik overbelicht en bloedverziekendheet pashokje gaat ook 9 van de 10 keer het gordijn gewoon maar tot de helft dicht en staat de buurman van twee deuren verderop gezellig mee te genieten hoe jij die skinny jeans over je heupen staat te hijsen. Great.

Q: Wat zouden voor jou redenen zijn om NIET te gaan shoppen?

33 reacties op “10 redenen om NIET te winkelen… én geld te besparen!”

Haha, die nummer 9 en 10 zijn goed bedacht + zo vaak van toepassing! Ik had voor mezelf ook al besloten even te stoppen met shoppen, en deze tips helpen toch al een beetje bij deze moeilijke opgave! 😉

Grappige redenden om niet te gaan shoppen. Mijn reden om niet te gaan shoppen is dat ik mijn portemonee met geld en pinpas ben verloren tijdens koninginnenacht…..kan dus niet eens shoppen 😉

Pfieuw, voor mij toch echt het geld. Vooral als ik online bestel, dan geef ik het niet bewust genoeg uit. En vooral impuls aankopen die je vervolgens niet echt draagt, zonde zonde zonde!

Ik moet nodig geld sparen, dit is voor mij DE grote reden! Over iets minder dan 11 weken ga ik op vakantie en natuurlijk spaar ik lekker om in Spanje te gaan shoppen. Misschien wel raar maar ik sparen om te shoppen haha!
Liefs

Haha, komt goed uit! Heb ook een shopverbod nodig, alleen vanmiddag al weer de stad in geweest. Zijn wel goede redenen, misschien toch maar es wat anders doen met al die tijd… 🙂

echt een leuke post zeg, ik vind het ook altijd zo afschuwelijk als er mini-pashokjes zijn waar je niet eens een rondje in kan draaien HORRIBLE! Ook iets leuks zien en er dan achter komen dat het er niet meer is in je maat en lang geld sparen zodat je later Héél veel geld kan uitgeven in één keer! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.