Categorieën
Home & Living

Glazen ruimtes

Ramen zijn er vooral om licht te brengen van buiten het huis naar binnen het huis. Daarbij zijn ze vaak bestemd voor het uitzicht dat je hebt. Denk maar aan landhuizen waarbij mensen vanuit hun raam uitkijken over een prachtig meer. Maar wat veel mensen niet bedenken, is om ramen te plaatsen ín huis. Dit kan om de lichtval verder te brengen dan één bepaalde ruimte of om juist meer ruimte te creëren.

Glazen ruimtes

Zoals op de foto te zien is, is er hier gekozen om de gang af te scheiden van de woonruimte door middel van een raam. Dit geeft een mooi en strak effect aan het huis, ook lijkt het huis gelijk heel groot, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Dit is een manier om een glazen raam in je huis te plaatsen, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Zo kan je er ook voor kiezen om de badkamer van je slaapkamer af te scheiden met een glazen raam. Of de keuken met de woonruimte, om zo toch een geheel te creëren.

Naast glazen ramen in huis zijn er wel veel mensen die glazen deuren in huis hebben. Dit kan zowel de voordeur zijn, als een deur die de woonkamer van de keuken scheidt. Hierdoor creëer je toch sneller een eenheid in huis, omdat je het idee hebt dat je makkelijk contact kan leggen met een andere ruimte. Je kan er ook voor kiezen om in plaats van glazen ramen of glazen deuren in huis alles open te laten. Zo heb je ook niet het gevaar dat je een keer, als je net iets te veel hebt gedronken, door de glazen raam heen gaat.

Wat vind jij er van om ramen in huis te hebben? Of misschien heb je dat al wel? Zo ja, op welke plek?

Één reactie op “Glazen ruimtes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.