Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging Lifestyle

De harige benen club

Je kent het wel: de zon schijnt en het is perfect weer om een rokje te dragen. Terwijl je in je hoofd al een zomerse outfit aan het uittekenen bent voel je de haartjes op je benen: die hebben nog wel even een scheerbeurt nodig. Het is dan misschien een kleine workout, als je met de benen bloot gaat dan wel met een onthaard paar. Steeds meer vrouwen vinden dat het ontharen van hun benen wordt opgelegd door de maatschappij, en hebben besloten hier per direct mee te stoppen.

benenscheren1Duizenden vrouwen van over de hele wereld plaatsten foto’s van hun harige benen online. Vrouwen die hun benen niet langer willen ontharen. Ze hebben geen zin veel tijd en geld kwijt te zijn aan in hun ogen zinloze beautyrituelen. Er is inmiddels een heuse Facebook pagina – Women Against Non-Essential Grooming – en Tumblr pagina – Hairy Legs Club – opgericht voor de vrouwen die het hiermee eens zijn. De oprichtster van de Hairy Legs Clubs zegt: ‘Deze blog is voor vrouwen met hele harige benen. Onze benen zijn onze trots!’

Voel ik mijzelf ietwat ongemakkelijk met haar op mijn blote benen, veel vrouwen hebben hier geen enkele moeite mee. ‘Ik ben zo blij dat ik me niet meer schaam voor mijn harige benen’, zegt een aanhangster van de club. Een andere vrouw laat weten: ‘Toen ik stopte met scheren duurde het even voor ik weer zelfvertrouwen had. De foto’s van anderen hielpen me daarbij’.

De Facebook pagina voor vrouwen met harige benen telt inmiddels al 1 611 leden. WANG vindt dat iedereen verlost moet zijn van opgelegde, seksegebonden schoonheidsnormen en volledige zeggenschap moet hebben over zijn of haar lichaam. Als jij geen zin hebt om je benen te scheren, dan moet je dat dus lekker niet doen.

Wij vinden het even wennen, een mannelijk paar behaarde benen met daaronder keurig gelakte nagels. Bekijk de foto’s hieronder en oordeel zelf!

Schermafbeelding-2014-07-15-om-10.56.13-e1405414665701.png

tumblr_n3dh36o17r1qb1dqyo1_1280

Schermafbeelding-2014-07-15-om-10.54.12

Q: Sluit jij je aan bij de Hairy Legs Club?

Beeld: weheartit, Tumblr

5 reacties op “De harige benen club”

Ik sluit me er niet bij aan 😛 Ik vind het ook erg vreemd dat ze dan wel hun nagels lakken, terwijl dat ook tijd en geld kost. Ik vind het zelf ook wel een fijn gevoel als je benen net geschoren zijn, lekker glad en zacht weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.