Categorieën
Geen categorie

Zo voorkom je rimpels makkelijk

Wijsheid komt met de jaren, maar daarmee ook de rimpels. Niets mis met een paar lijntjes, maar als we eerlijk zijn houden we het liefst zo lang mogelijk ons strakke huidje. Rimpels voorkomen is helemaal niet moeilijk, maar dan moet je wel weten hoe het moet. 

Schokkend maar waar: 90% van alle rimpels wordt veroorzaakt door de zon. De boosdoener is UV straling. Bakken in de zon veroorzaakt rimpels, maar ook in de winter dringt UV-A en UV-B straling door het wolkendek heen. Vooral UV-A straling is slecht voor de huid. Andere factoren die rimpels veroorzaken zijn roken, extreme kou en stress. Lijntjes verschijnen natuurlijk ook gewoon door het ouder worden van ons lichaam.

Rimpels voorkomen

Om te voorkomen dat de zon je huid beschadigt is het belangrijk het hele jaar door zonnebrandcrème te gebruiken. In veel dagcrèmes zit een zonnefactor. Als dat zo is staat dat op de verpakking vermeld. Ook blijft de huid mooi door het eten van voeding met veel antioxidanten. Antioxidanten zijn vaak verwerkt in anti-rimpelcrèmes, maar is veel effectiever van binnen uit. Bekende antioxidanten die de huid helpen herstellen zijn vitamine E (beschermd celmembranen tegen veroudering) en vitamine A (voor aanmaak nieuwe huidcellen).

Zonnebrand en anti-oxidanten gebruiken voor een stralende en strakke huid werken het best, maar de volgende tips helpen ook een handje mee om je velletje fantastisch te houden:

-Probeer niet te veel te drinken. Een kater en uitdroging gaan hand in hand, en dat vindt onze huid niet leuk.
-Het blijft een open deur, maar drink genoeg water om de huid gehydrateerd te houden.
-Zit niet te veel aan je gezicht. Het uitknijpen van puistjes en andere aanrakingen die irritatie van de huid opleveren zijn niet bevordelijk tegen rimpels.

Rimpels voorkomen

Q: Probeer jij rimpels te voorkomen?

3 reacties op “Zo voorkom je rimpels makkelijk”

Ik heb een zonneallergie en kom daarom eigenlijk nooit echt veel in de zon. Dus dan kan ik alleen maar hopen dat het als pluspunt heeft dat ik niet zo snel rimpels zal krijgen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.