Categorieën
Food & health Geen categorie Gezond eten

Waarom je meer mango zou moeten eten

Mango is een zonnig stuk fruit die goed in de smaak valt bij heel veel mensen. Behalve zo opsmikkelen zijn er nog veel meer leuke en lekkere manieren om mango te bereiden. Voor wie nog niet weet hoe mango nou echt handig gesneden kan worden hebben we ook nog een aantal tips (hoewel een beetje gestuntel waarschijnlijk altijd zal blijven) en leggen we uit waarom mango zo goed voor je is. Een klein lesje mango dus!

mango_4

Gezond
Behalve zoet en smakelijk is mango ook nog eens heel goed voor onze gezondheid. Er zit namelijk fenol in, een anti-oxidant die kan helpen om galblaaskanker te voorkomen. Ook is mango goed voor de huid. Na het eten van mango openen verstopte poriën zich en gaat de huid er stralender uitzien. Vitamines A, C en E in mango helpen hart en vaatziekten te voorkomen en het hormonale systeem te verbeteren. Helemaal niet slecht voor een stukje fruit.

Bereiden zonder kliederboel
Mango snijden zonder er een kliederboel van te maken is bijna niet mogelijk. Lekker rijpe mango’s bevatten een boel sap en de pit in het midden is niet zomaar te verwijderen. Op internet zijn heel wat technieken te vinden om mango te snijden, onder andere door het vruchtvlees zo veel mogelijk van de pit af te snijden en blokjes te maken in de afgesneden partjes. Een handige andere manier is om de mango te schillen en vervolgens plakjes af te snijden.

mango_6

Recepten
Mango’s zijn uitermate geschikt voor smoothies. Pak je blender erbij en mix bijvoorbeeld een mango met een scheut kokoswater en blaadjes munt. Een andere lekkere smoothie maak je door een mango, een banaan, een scheut yoghurt en het sap van een limoen te blenden. Succes gegarandeerd.

Naast smoothies is mango ook heel lekker in een zomerse salade. Denk bijvoorbeeld aan een salade met mango, ijsbergsla, feta, rode ui en komkommer. Echte zoetekauwen kunnen hun hart op met zelfgemaakt mango ijs. Het enige wat je daar voor nodig hebt is 500 ml yoghurt, een mango en een eetlepel honing. Wanneer je geen ijsmachine in huis hebt kan je ook blokjes mango invriezen, en die bevroren in een blender gooien. Door er beetje bij beetje yoghurt bij te gieten krijg je vanzelf een ideale structuur om meteen je ijsjes te serveren.

Q: Eet jij vaak mango?

Afbeelding, afbeelding

2 reacties op “Waarom je meer mango zou moeten eten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.