Categorieën
Food & health Geen categorie Sport & work-outs

Waarom het weekend beginnen met een work-out een goed idee is

Eindelijk weer weekend! Zoveel mogelijkheden om de twee leukste dagen van de week mee te vullen. Begin de dag goed met een heerlijke work-out en merk dat je de hele dag energiek bent en goed in je fel zit. 3.. 2.. 1.. Go!

work_out_4

Waarom trainen?
Voor we uitleggen welke work-outs je ’s ochtends kan doen voor een fijne energie boost geven we nog even een lesje over de samenhang tussen trainen en energie. Wanneer je niet genoeg sport en je moe en lusteloos bent kan dat heel goed komen omdat je te weinig beweegt. Klinkt gek, maar is echt waar. Genoeg sporten verhoogt namelijk:

-Je endorfine gehalte. Endorfine is een hormoon dat wordt aangemaakt wanneer we iets doen dat meer energie kost dan normaal. Dit hormoon zorgt ervoor dat we presteren. Door te sporten maak je dus dit hormoon aan, en daar heb je de hele dag profijt van.

-De gezondheid van je hart. Training verbeterd de cardiovasculaire gezondheid (in normale mensen taal: de gezondheid van je hart- en bloedvaten) waardoor je gedurende de hele dag een beter uithoudingsvermogen hebt. Wanneer je een beter uithoudingsvermogen hebt, wordt je minder moe van dagelijkse bezigheden, en hou je aan het einde van de dag meer energie over.

-De mate waarin je goed slaapt. Een goede work-out zorgt ervoor dat je ’s avonds goed slaapt. Dat heeft weer invloed op je energielevel de volgende dag.

-Je psychische gezondheid. Door het aanmaken van bovengenoemde endorfines voel je je ook beter. Door te trainen zit je mentaal ook beter in je fel en heb je eerder het gevoel dat je de dag aankan.

work_out_3

De work-outs 
Er zijn verschillende work-outs die zorgen voor genoeg beweging. Naast die hard sporten in de sportschool voldoen een rondje hardlopen met je favoriete muziek, een potje voetbal met je vriend of een half uur op de crosstrainer met je favoriete serie ook als voldoende training.

Wil je er echt voor gaan, geef je dan op voor een bootcamp in het plaatselijke park (of organiseer er zelf een). Door kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid te trainen pak je alle vormen van bewegen en trainen mee en het is ook nog eens leuk om te doen. Minder gemotiveerde mensen kunnen een vriend(in) mee vragen. Dan moet je wel. Je zult zien, je zit de hele dag vol energie.

Q: Begin jij de dag met een work-out?

Afbeeldingafbeelding

2 reacties op “Waarom het weekend beginnen met een work-out een goed idee is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.