Categorieën
Beauty Geen categorie Nieuws

Heerlijk geurtje beschermt de oceanen

Wij vrouwen zijn dol op geurtjes. Parfum is een heel fijn middel om onze stemming uit te drukken en even een momentje heel gelukkig te worden van de fijne geur. Er zijn honderden verschillende merken die allemaal hun eigen parfum in de markt hebben gezet. Met andere woorden: de keuze is reuze. Davidoff Cool Water maakt die keuze ietsjes makkelijker door een geweldige actie aan hun geurtje te hangen. 

Het doel
Dat we onze zeeën aan het uitputten zijn is geen geheim meer. Plastic eilanden, uitstervende diersoorten en verdwijnende koralen, echt gelukkig worden we niet van al die berichten. Gelukkig zijn er een heleboel mensen die daar iets aan willen veranderen.

Het Pristine Seas programma van National Geographic is gericht op het onderzoeken en beschermen van de oceaan. Met Davidoff’s hulp heeft National Geographic acht expedities ondernomen om afgelegen plekken, zoals de Pitcairn Eilanden, Mozambique en Nieuw-Caledonië, in de zee te onderzoeken. Wetenschappelijke- en media-gegevens die tijdens deze expedities werden verzameld, worden gebruikt om steun te krijgen voor beschermde zeegebieden met als doel om 10% van wereldoceanen in 2020 te beschermen.

cool_water_1

De geur
In de zomer brengt Davidoff Cool Water twee speciale verpakkingen van het merk uit onder de naam: Love The Ocean. Met elke Davidoff Cool Water flacon die wordt verkocht, helpt Davidoff 10.000 m² oceaan te beschermen. Klinkt niet verkeerd! Wat niet verkeerd ruikt is de geur van Cool Water: fris, zoet en niet te zwaar. De flacon is blauw (als de zee) en is simpel vormgegeven. Wanneer je toch al van plan was om je (schoon)moeder, zus of vriendin een geurtje cadeau te geven is het goede doel een leuk extraatje.

Andere doelen
Ben je echt begaan met de oceanen, dan is het heel leuk om een kijkje te nemen op de website van The Ocean Cleanup. Een jongen heeft de oplossing bedacht om plastic eilanden in de oceanen weg te halen en te recyclen zonder er dieren in de oceaan mee te schaden. Ook Greenpeace doet een boel onderzoek naar het beschermen van de zeeën. Meer informatie daar over vind je hier.

Q: Doe jij graag mee aan dit soort acties?

3 reacties op “Heerlijk geurtje beschermt de oceanen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.