Categorie├źn
Geen categorie

Waarom de eerste indruk allesbepalend is

We zijn allemaal wel eens voorgesteld aan een nieuw persoon waarbij we meteen dachten: die mag ik niet. Een eerste indruk op iemand afgeven is ontzettend belangrijk. Heb je wel eens nagedacht over hoe jij overkomt? Verlegen, arrogant, lief of juist heel gezellig. Deze tips zorgen er in ieder geval voor dat je onvergetelijk bent. 

Wat mensen van je vinden bepalen ze in de eerste drie seconden. Dat is inderdaad niet erg lang, je bewust zijn van je houding is daarom heel belangrijk.

Tip 1
Lach. Moeilijker is het niet. Ontmoet je iemand voor het eerst of wil je bij iedereen een goede indruk achterlaten wanneer je de kamer betreed, tover dan een glimlach op je gezicht. Blije, positieve mensen worden als prettiger ervaren dan iemand die er uit ziet alsof ze het niet naar haar zin heeft.

eerste_indruk_1

Tip 2
Een goede houding is minstens zo belangrijk als het blij kijken. Trek je schouders naar achteren en stap trots en zelfverzekerd door het leven. Zelfs wanneer je dat niet bent geef je een goede boodschap af door te doen alsof je dat wel bent.

Tip 3
Durf het gesprek te beginnen. Niets zo leuk als iemand die op je af stapt en een gezellig gesprek aanknoopt. Elk begin is moeilijk, dus leg de lat niet te hoog met het verzinnen van een openingszin. Begin desnoods over het weer (dat hebben we ten slotte allemaal gemeen). Pas wanneer je een praatje probeert te maken ontdek je of de ander enthousiast reageert. Voor je het weet sta je de hele avond te kletsen.

Tip 4
Uiterlijk is alles. Tenminste, als het gaat om een eerste indruk. Behalve je houding en blik is het ook belangrijk dat je er verzorgd uit ziet. Je hoeft niet super chique, sexy of overdreven aangekleed zijn, als je er maar verzorgd bijloopt. Denk aan passende, schone kleding en schoon haar. Moeilijker is het niet.

2 reacties op “Waarom de eerste indruk allesbepalend is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.